Unchiul primarului Chirica, din nou cu ochii pe terenul public al Iaşului: vrea să primească hectarul de „revoluţionar”

Data:

Unchiul primarului Mihai Chirica ţine să-i fie răsplătite meritele de revoluţionar. Vasile Chirica a contestat sentinţa Judecătoriei prin care i se respinsese solicitarea de a primi 1 ha de teren pe raza municipiului pentru implicarea sa în evenimentele din decembrie 1989. Tribunalul nu a stabilit încă primul termen al apelului.

În septembrie 2019, Vasile Chirica s-a adresat Judecătoriei, cerând ca municipalitatea să fie obligată să-i atribuie în proprietate un teren extravilan de 10.000 mp. El a depus la dosar un certificat emis în 2016, conform căruia ar fi fost „luptător pentru victoria revoluţiei din decembrie 1989, cu rol determinant”. Conform legii 341/2004, „a recunoştinţei”, luptătorii cu rol determinant au dreptul la o recompensă sub forma unui teren extravilan, dacă nu deţin deja o proprietate funciară. Chirica a arătat că îndeplineşte condiţiile legale pentru a primi pământ, dar răspunsurile la cererile adresate Primăriei fie au fost echivoce, fie au lipsit. De cealaltă parte, reprezentanţii municipalităţii au precizat că revoluţionarii primesc teren „în limita posibilităţilor”, iar Primăria nu dispune de suficient teren nici pentru a-i pune în posesie pe foştii proprietari ale căror pământuri fuseseră confiscate în timpul regimului comunist.

Citește și:  Un nou tun marca Chirica: unchiul său primeste teren de sute de mii de euro, în timp ce pentru alții ”nu există teren”

Pentru a dovedi totuşi că Primăria are teren disponibil, Chirica a ataşat la dosar un inventar al domeniului public şi privat al municipiului, care menţiona existenţa a 61,93 ha libere în zona Moara de Vânt. Un expert a prezentat două variante de detaşare din această suprafaţă a câte unui hectar pentru îndestularea pretenţiilor lui Vasile Chirica. Solicitarea a fost totuşi respinsă, întrucât tot terenul deţinut de Primărie în Moara de Vânt este de domeniu public. „Instanţa constată că suprafaţa de teren de 187.116 mp, din extravilan Iaşi, Zona Moara de Vânt – Podgoria Copou, aparţine domeniului public. Bunurile aparţinând domeniului public sunt inalienabile şi insesizabile, astfel că instanţa nu poate admite cererea reclamantului de atribuire în proprietate a unor suprafeţe de teren ce aparţin domeniului public. Faţă de aceste considerente, instanţa urmează să respingă, ca neîntemeiată, prezenta acţiune”, au conchis magistraţii Judecătoriei. Decizia acestora a fost contestată de Chirica săptămâna trecută, apelul intrând marţi pe rolul Tribunalului, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. Cam mulți revoluționari pe km2 în România. La câtă frică a fost pe el (a ordonat masacrul de proces și împușcarea lui Ceaușescu înainte ca acesta să dea socoteala în fața poporului) nici măcar „revoluționarul onorific” Ion Iliescu n-ar fi meritat nimic.
    Dar camarilla lui, sunt convins, îi va organiza, nemeritat, cu salve ieșirea.
    Ce rușine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...