vineri, 3 decembrie 2021
AcasăNewsletterUnchiul Vasile îi mai dă 100.000 de lei lui Mihai Chirica, și...

Unchiul Vasile îi mai dă 100.000 de lei lui Mihai Chirica, și cere, în același timp, teren de 10.000 mp de la Primărie

Iar a fost scos de la naftalină unchiul pe care primarul Iașiului îl folosește pentru donațiile sale în campania electorală, pentru a nu fi nevoit să justifice sumele. Acum, Vasile Chirica i-ar fi dat „cu împrumut” 100.000 de lei. Primarul e în conflict de interese, pentru că unchiul cere de la Primărie 1 ha de teren, în virtutea calității de revoluționar. Acesta a mai primit și un spațiu comercial ultracentral, pe care l-a scos la închiriat. Anterior, Unchiu’ Vasile a mai fost folosit ca „donator” la una din vilele achiziționate de Mihai Chirica.

Mihai Chirica l-a scos din joben, din nou, pe unchiul Vasile Chirica, pentru a justifica donația de 100.000 de lei către PNL. Vasile și Mihai au fost la notar, unde au semnat un contract de împrumut pe 6 luni pentru suma pe care ulterior primarul Iașului a depus-o la partid.

Vasile Chirica a recunoscut că și-a împrumutat nepotul, spunând că se bazează pe liberali că-și va recupera banii în 6 luni. Este același unchi care, în trecut, i-a mai donat nepotului 170.000 de lei. Și tot Vasile Chirica este cel care apare în declarațiile de avere mai vechi ale primarului că i-a mai împrumutat bani.

Împrumut de la unchi pentru PNL

Mihai Chirica a contribuit la campania electorală a PNL cu 100.000 de lei. Este declarația primarului, care a mai completat că suma provine din împrumuturi. Nu a specificat sursa, dar banii i-a luat, la notar, de la unchiul Vasile Chirica.

„Da, i-am împrumutat bani pentru partid. Am fost amândoi la notar, am semnat contract de împrumut, cu termen de 6 luni”, ne-a spus Vasile Chirica. Împrumutul nu apare deocamdată în declarația de avere a primarului și despre sumă s-a aflat datorită Autorității Electorale Permanente.
De altfel, și Vasile Chirica s-a ferit inițial să confirme că el este sursa banilor. Acum, spune că speră să-i recupereze. „Au fost bani pentru partid, cei de la PNL i-au spus că îi primește înapoi în jumătate de an, asta sper și eu”, mai spune Vasile Chirica.

Vasile Chirica s-a pricopsit cu un spațiu ultracentral pe care ia chirie. L-a construit fără autorizație de construcție, dar nepotul-primar nu i-a dat nici măcar o amendă

Veniturile declarate de primar și soție: 4.000 de euro/lună

De unde a avut unchiul suma pe care i-a dat-o nepotului, în condițiile în care trăiește relativ modest și are copiii plecați din țară? „Sunt bani strânși de familia mea. Aceasta este sursa banilor, propriile economii”, mai explică Vasile Chirica.

Conform declarației de avere, Mihai Chirica deține două terenuri în extravilan și unul în intravilan, pe care se află casa cumpărată pe numele fiului. În aceeași declarație mai are două apartamente și vila bebelușului. La datorii a trecut un credit de 20.000 de euro la o bancă și un acord de împrumut de 112.500 de lei. Veniturile familiei ar fi indemnizația de primar – 182.520 de lei – și salariul soției de la Lacta Han SRL – 47.233 lei, la care se adaugă 5.000 de euro din chirii.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE