Unda de viitură pe Dunăre se apropie de Galați. Autoritățile, în alertă | Viața liberă

Data:

spot_img

Unda de viitură pe Dunăre care a produs atâtea probleme în țările învecinate – Austria, Ungaria, Serbia – se apropie cu repeziciune de Galați. La intrarea în țară debitele sunt în creștere, iar cotele Dunării sunt tot mai ridicate. Autoritățile gălățene sunt în stare de alertă, chiar dacă, se pare, conform prognozelor, Dunărea nu va atinge cote care să reprezinte un pericol de noi inundații în regiunea noastră.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș), în intervalul 23 septembrie – 24 septembrie, a fost în creștere, având valoarea de 6.400 mc/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s).

Citește și: Inculpat în două dosare, Irinel Popescu vrea să fie ales și numit „academician”

De asemenea, potrivit INHGA, în aval de Porțile de Fier, debitele au fost în creștere pe sectoarele Gruia – Tr. Măgurele și Oltenița– Tulcea și în scădere pe sectorul Zimnicea – Giurgiu. Pentru perioada următoare se prognozează o creștere a debitului Dunării, la intrarea în țară, la Baziaș, urmând să ajungă până la aproximativ 8.000 mc/s până în jurul datei de 30 septembrie.

În ceea ce privește nivelul Dunării la Galați, în cursul zilei de marți, 24 septembrie, a fost atinsă cota de 166 cm, tendința fiind de creștere. În următoarele cinci zile ar urma să se atingă o cotă de aproximativ 480 cm, însă aceasta rămâne, teoretic, sunt nivelul în care ar putea pune probleme. Spre comparație, amintim că, la Galați, cota de atenție este de 560 cm, cota de inundație este 600 cm, iar cota de pericol este de 700 cm.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: Cocaină ascunsă în 15 tone de pulpă de fructe congelată provenită din Ecuador, descoperită în Portul Constanţa

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Anca Spânu / Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related