Unde a prins cel mai bine oferta AUR-S.O.S. în România. Regiunea-locomotivă pentru partidele extremiste | Info Sud-Est

Data:

Partidele AUR și S.O.S România nu au câștigat alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, dar nici nu le-au pierdut: 14,9% pentru AUR și 5% pentru S.O.S., procentele cumulate plasând polul extremist pe locul 2 după alianța guvernamentală PSD-PNL și înaintea ADU (USR-PMP-Forța Dreptei) la alegerile europarlamentare. 

AUR și S.O.S. se înscriu pe o traiectorie politică similară PP-DD, formațiunea lui Dan Diaconescu, care a cunoscut apogeul în 2011-2012, la alegerile parlamentare, unde a obținut aproape 15%.

AUR și S.O.S. au luat avânt electoral în 2020, respectiv 2021 (după ruptura Simion-Șoșoacă și apariția S.O.S), în contextul pandemiei COVID-19 și al restricțiilor, apoi a invaziei ruse din Ucraina, și ulterior a inflației.

Ce ne spun rezultate votului din 9 iunie despre potențialul ofertelor politice extremiste, dar și despre atractivitatea mesajelor pe care le promovează partidele în cauză spre a-și spori procentele electorale? O analiză Info Sud-Est pune cap la cap piesele acestui puzzle. 

Studiu de caz. AUR și S.O.S., vot pe cartiere în municipiile-reședință din Dobrogea, regiunea-locomotivă pentru partidele extremiste

Dobrogea este regiunea cu procente surpriză pentru ambele partide extremiste la alegerile europarlamentare, cele mai mari pentru S.O.S. și printre cele mai mari pentru AUR. 

Info Sud-Est a analizat votul pe cartiere în cele două municipii-reședință, Constanța și Tulcea, acolo unde partidele au obținut cele mai multe voturi din cele două județe (în funcție de numărul acestora). 

Citește și: A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Analiza arată că AUR și S.O.S. au obținut cele mai multe voturi, în general, în cartierele de asistați social, ori cartierele cu populație cu venituri reduse sau cartiere muncitorești. 

Astfel, în Constanța, AUR a obținut cele mai mari procente, între 22 și aproape 25% în cartierele, CET, KM 4-5 (zona de case), Dorally, Palas, Galeriile Soveja și cartierul de asistați social Henri Coandă.

Citește și: Ungaria – Peter Magyar, garanția unui viitor fără Orban?

În aceleași zone a obținut și S.O.S. procente mari, între 9 și aproape 14%, dar la cartierele deja menționate se mai adaugă și Palazu Mare și zona Gării. 

În Tulcea, cele mai mari procente ale AUR (între 23-27%) și cele mai mari ale S.O.S. (10-17%) au fost obținute în zona Neptun, Dallas, Vest și alte două zone sărace, muncitorești sau de asistați social. 

Articolul integral, în Info Sud-Est!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook George Simion

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Justiție secretă prin ștergerea dosarelor de pe portal

Actul de justiție ca serviciu public a devenit tot...

Cum controlează statul directoratul instituțiilor publice

Cum controlează statul directoratul instituțiilor publice. Consiliul de Supraveghere...

Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”

Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale...

Ce partide vor românii să trimită în Parlament | Sondaj INSCOP

Ce partide vor românii să trimită în Parlament. Sondajul...