luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterUnde se pot face vaccinuri repede în Moldova

Unde se pot face vaccinuri repede în Moldova

„Ziarul de Iaşi” a analizat posibilitatea de vaccinare în Moldova, folosind platforma dezvoltată de o firmă IT din Sibiu, vaccin.live, care foloseşte date în timp real de pe platformele dezvoltate de STS.

Astfel, în cursul zilei de duminică, cifrele au fost mereu în dinamică, dar am realizat o fotografie la nivelul orei 17.00 pentru a vedea situaţia de ansamblu.

În mod concret, existau 9.975 de doze disponibile pentru vaccinare în centrele din toată ţara, doar cu serul AstraZeneca, iar circa 730.000 de persoane se aflau pe listele de aşteptare din cele 729 de centre deschise în toată ţara. Pe Iaşi figurează 30 de centre de vaccinare deschise în tot judeţul, dintre care 8 exclusiv cu AstraZeneca, în timp ce 28 figurează cu Pfizer, dar se mai administrează şi Moderna, nefiind un centru doar pentru acest vaccin.

500 de locuri pentru vaccinare disponibile imediat

Prima concluzie a analizei este îmbucurătoare pentru cei care nu mai au răbdare şi vor să se vaccineze cât mai repede: existau ieri, la ora 17.00, 508 locuri disponibile în perioada imediată, cu programare directă, fără liste de aşteptare, în satele Vlădeni (197) şi Ţibăneşti (311). Pe listele de aşteptare din judeţ sunt înscrise încă 21.000 de persoane, cele mai multe pentru listele din oraşele din Iaşi.

Astfel, există o coadă de peste 1.000 de persoane în aşteptare la mai multe centre din municipiul Iaşi care vaccinează cu Pfizer: strada Toma Cozma nr. 4 – 1069, str. Grigore Ureche nr. 3 – 1558, Str. Gheorghe Săulescu nr. 43a – 1363, Strada Valea Lupului nr. 1 – 1794 sau Strada Elena Doamna nr. 49 – 1.021, dar şi în Paşcani, la singurul centru deschis, sunt 1.686 de persoane care aşteaptă să se vaccineze.

În municipiul Iaşi coada nu este doar la centrele unde se vaccinează cu serul Pfizer/BioNTech; spre exemplu, la centrul de vaccinare la UMF, sunt 691 de persoane pe listele de aşteptare pentru AstraZeneca. Şi în Ciurea, spre exemplu, alte 170 de persoane pe lângă cele programate deja îşi aşteaptă rândul pentru serul dezvoltat de Oxford. Trebuie menţionat că o coadă de 50-100 de persoane înseamnă un timp de aşteptare, dacă sunt doze, de maximum o săptămână.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE