Ungaria se opune sprijinului financiar anunțat de NATO pentru Ucraina, ce presupune un fond de 100 de miliarde de dolari, atât de necesar forțelor armate ucrainene.
Membrii NATO au fost de acord să înceapă să planifice un sprijin militar pe termen lung pentru Ucraina, acesta fiind cel mai recent indicator care asigură atât escaladarea conflictului cu Rusia, cât şi faptul că războiul va continua, probabil, încă mulţi ani de acum încolo.
Citește și După 20 de ani de NATO, ce (mai) riscă România?
Creșterea rolului NATO în regiune
Miercuri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că aliaţii au „convenit să avanseze cu planificarea unui rol mai mare al NATO în coordonarea asistenţei şi instruirii în domeniul securităţii”. Dar va fi în continuare o bătălie grea pentru a atrage la bord unii dintre membrii „dificili”.
El a mai spus că guvernul şi armata Ucrainei au încă „nevoi urgente” şi că „orice întârziere în acordarea de sprijin are consecinţe pe câmpul de luptă chiar în momentul în care vorbim”.
„Trebuie să asigurăm Ucrainei o asistenţă de securitate fiabilă şi previzibilă pe termen lung, astfel încât să ne bazăm mai puţin pe contribuţiile voluntare şi mai mult pe angajamentele NATO, mai puţin pe oferte pe termen scurt şi mai mult pe angajamente multianuale. Motivul pentru care facem acest lucru este situaţia de pe câmpul de luptă din Ucraina. Este serioasă […] Vedem cum Rusia forţează şi vedem cum încearcă să câştige acest război doar aşteptându-ne”, a declarat Stoltenberg.
Ungaria se opune sprijinului financiar pentru Ucraina
Afirmaţiile lui Stoltenberg vin la o zi după ce a anunţat un fond de 100 de miliarde de dolari pe cinci ani pentru Ucraina, pe care l-a prezentat ulterior miniştrilor de Externe din Alianţă, în timpul întâlnirii de miercuri.
Acesta este menit atât pentru a reduce decalajul după ce suma de 60 de miliarde de dolari propusă de Biden a fost blocată de republicanii din Congresul SUA, cât şi în aşteptarea unei posibile victorii a lui Trump după noiembrie.
Articolul integral în The Epoch Times
Urmăriți PressHUB și pe Google News!