miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletterUnii vor desființarea, primarul din Darabani vrea să reînființeze Poliția locală

Unii vor desființarea, primarul din Darabani vrea să reînființeze Poliția locală

Surpriză la Darabani. La numai un an de la desființare, Poliția locală ar putea fi reînființată. Și nu oricum, ci cu personal nou.

Totul a plecat de la o propunere făcută de primarul orașului, Alin Gîrbaci, care a fost deja aprobată în Consiliul local. Astfel, prin reorganizarea aparatului propriu de specialitate, ar urma să fie înființat Biroul Poliției Locale, ca și compartiment funcțional, dar fără personalitate juridică. Hotărârea de consiliu a fost înaintată Instituției Prefectului pentru viza de legalitate și se așteaptă avizul din partea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

„Avem nevoie de oameni pregătiți în sensul acesta, pentru ca orașul să-și ducă viața așa cum ar trebui. Adică avem nevoie de ordine și de disciplină. Împreună cu cei din Consiliul local, ne asumăm ce am hotărât. Eu am depus doar proiectul de hotărâre, iar Consiliul local a votat. Dacă vrem să avem ordine și disciplină în oraș, avem nevoie și de oameni pregătiți”, a spus primarul Alin Gîrbaci.

Citește și : Ofensiva noilor primari împotriva Poliției Locale: controale, desființare, demiteri

Potrivit acestuia, biroul va funcționa cu trei-patru polițiști locali, aceștia urmând să aibă atribuții atât pe inspecția în construcții, cât și pe linie de ordine publică și parcări. Doar că, pentru reînființarea Poliției Locale va fi nevoie și de bani. Bani pentru plata salariilor, pentru uniforme și pentru dotări.

„Cu siguranță vom prinde în buget partea de salarizare. Nu am făcut deocamdată un calcul să vedem ce efort financiar presupune acest lucru, dar cred că vom acoperi cu siguranță cheltuielile prin bugetul local. Vom avea de câștigat pe partea cealaltă pentru că orașul va fi mai curat și mai civilizat”, a adăugat primarul Alin Gîrbaci.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE