vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterUnitatea de Primire a Urgențelor din Oradea va primi pacienți din noiembrie....

Unitatea de Primire a Urgențelor din Oradea va primi pacienți din noiembrie. Gata cu urgența la container!

Noua Unitate de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean din Oradea, modernizată la standarde europene după modelul unor unități asemănătoare din Manchester și New York, este finalizată în proporție de 85% și va primi primii pacienți în luna noiembrie.

Investițiile substanțiale în sistemul medical din Oradea au continuat și în acest an. Ieri a fost prezentat stadiul lucrărilor la noua Unitate de Primire a Urgențelor urmând ca săptămâna viitoare să fie prezentate lucrările la Maternitate.

„Oradea avea secție de urgență dar a fost o chestie încropită în urmă cu aproximativ 15 ani. Doctorul Hadrian Borcea a făcut un proiect care să corespundă exigențelor secolului XXI, finanțarea a fost de aproape 12,5 milioane de lei care s-a suplimentat cu încă 3 milioane.

În afară de acești bani, Primăria Municipiului Oradea a finanțat construcția cu 15,4 milioane de lei. Spitalul a dorit ca această Unitate de Primire de Urgență (UPU) să se facă cât mai repede, de acea nu am apelat la fonduri de la Banca Mondială ci am făcut proiectul pe cheltuiala proprie, adăugând și un etaj unde va fi mutată farmacia, laboratorul și sterilizarea, care nu intră în această finanțare.

Finanțarea pentru construcție reprezintă cam 49% din întreaga investiție, urmând ca amenajările interioare să se facă într-o etapă următoare, peste 3-4 luni. La elaborarea proiectului doctorul Borcea a căutat cele mai bune, fiabile și practice soluții, de aceea, văzând cum arată și alte unități din țară, consider că UPU de la Oradea va fi cea mai funcțională și practică din România.

Va avea, separat de celelalte unități, Computer Tomograf și aparat de radiologie care vor deservi doar UPU, degrevând spitalul de anumite investigații, plus dotările primite prin Banca Mondială. Stadiul fizic al lucrării este de 80-85% urmând ca până în noiembrie să fie gata”, a spus managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, într-o conferință desfășurată pe șantierul lucrării.

Crișanahttps://www.crisana.ro/
Crișana este cea mai veche publicație de limba română din această parte a țării, cu o apariție neîntreruptă din 1945 și până în prezent.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE