vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterUniunea Europeană cere reformarea profundă a Organizației Mondiale a Sănătății

Uniunea Europeană cere reformarea profundă a Organizației Mondiale a Sănătății

Statele membre ale Uniunii Europene s-au pus de acord vineri să ceară o reformă profundă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care să o facă „mai transparentă şi mai puternică” şi să-i permită să desfăşoare anchete independente.

Într-o reuniune a miniştrilor europeni ai sănătăţii, „cei 27 au demonstrat o unanimitate pentru reformarea OMS, care trebuie să devină mai transparentă, mai eficace şi mai puternică”, a declarat pentru presă ministrul german Jens Spahn, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

„Vrem să începem încă de acum şi să nu aşteptăm sfârşitul pandemiei. Această dezbatere trebuie să se desfăşoare în paralel”, a subliniat Spahn.

În cursul reuniunii, miniştrii sănătăţii au dezbătut termenii unei declaraţii comune ce urmează să fie aprobată în luna noiembrie.

În proiectul de declaraţie, la care AFP şi Reuters au avut acces, UE consideră că OMS, agenţia ONU aflată în prima linia pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, era insuficient echipată pentru a-i face faţă.

„Chiar dacă OMS dispune de un mandat amplu, recenta pandemie a arătat că aşteptările comunităţii internaţionale faţă de organizaţie (…) depăşeau în general ceea ce puteau asigura capacităţile actuale ale OMS’, constată documentul, menţionând totodată că statele UE ‘iau notă de provocările (…) cu care OMS se confruntă în actualul context geopolitic”.

Zi de Zihttp://zi-de-zi.ro
Zi de Zi este liderul presei mureșene atât online, cât și în varianta print. Ediția online a cotidianului Zi de Zi (www.zi-de-zi.ro) vă oferă o selecție a celor mai importante știri ale zilei, informații utile, lista evenimentelor, anunțuri publice și de mică publicitate. Lansat în aprilie 2004, site-ul ocupă primul loc în topul paginilor de știri din județul Mureș.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE