Agenția ONU pentru Refugiați și Universitatea de Vest din Timișoara, acord de parteneriat | Banatul Azi

Data:

spot_img

Agenția ONU pentru Refugiați și Universitatea de Vest din Timișoara, acord de parteneriat pentru protejarea și sprijinirea persoanelor strămutate.

La sediul Universității de Vest din Timișoara (UVT), a avut loc semnarea acordului de parteneriat extins între UVT și UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiati, în baza Notei Conceptuale privind Colaborarea cu Mediul Academic, generată printr-o firească continuitate a cooperării desfășurate în ultimii ani.

La eveniment a participat conducerea Universității de Vest din Timișoara (UVT), reprezentată prin dl. lector.univ.dr. Alexandru Popa, prorector UVT responsabil cu legislația, conformitate, patrimoniul UVT, relația cu Senatul UVT și comunitatea Alumni UVT, alături de Reprezentantul UNHCR România, dl. Pablo Zapata.

Citește și: Instanța supremă se opune, din nou, deciziilor europene în legătură cu prescripția faptelor penale

Educația este un drept fundamental al omului

UNHCR, Agenția ONU pentru refugiati, alături de Universitatea de vest din Timișoara, reafirmă că educația este un drept fundamental al omului, esențial pentru toți tinerii, inclusiv pentru persoanele strămutate forțat și apatrizi.

Accesul la întregul ciclu de educație, de la copilărie până la învățământul superior, este esențial pentru a oferi tinerilor refugiați protecția și sprijinul de care au nevoie.

Accesul la educație le protejează bunăstarea și îi înzestrează cu cunoștințele și competențele necesare pentru a avea un viitor durabil.

Pentru a atinge obiectivele educaționale globale, refugiați trebuie să fie incluși în fiecare etapă, iar nevoile lor unice să fie recunoscute și abordate.

Citește și: Prețul apei potabile – între lupta din campania electorală, subvenționarea mascată și manipularea politică

Protejarea și sprijinirea persoanelor strămutate

Fără această incluziune, Obiectivul 4 de dezvoltare durabilă va rămâne de neatins. Mediul academic joacă un rol esențial în protejarea și sprijinirea persoanelor strămutate, prin cercetare, predare și advocacy.

Datele și analizele cuprinzătoare privind populațiile strămutate forțat și apatrizii sunt esențiale pentru modelarea înțelegerii situației refugiaților și a politicilor globale.

Experiența instituțiilor academice este inestimabilă în fundamentarea politicilor și intervențiilor bazate pe dovezi care au un impact profund asupra refugiaților, solicitanților de azil, persoanelor strămutate în interiorul țării și comunităților de apatrizi.

Continuarea în Banatul Azi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ Universitatea de Vest din Timișoara )

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related