Universitatea de Vest din Timişoara organizează „Open Robotics Intelligent Grid”

Data:

spot_img

Universitatea de Vest din Timişoara organizează „Open Robotics Intelligent Grid”, o competiție dedicată elevilor pasionați de robotică.

Împreună cu echipa de robotică a Colegiului Naţional Pedagogic „Carmen Sylva”, UVT va da startul evenimentului, ajuns la cea de-a VI-a ediție. „Open Robotics Intelligent Grid” va avea loc în perioada 1-6 septembire 2024.

La „Open Robotics Intelligent Grid” participă 21 de echipe din toată țara, reunind elevi pasionați de robotică. Participanții vor construi de zero roboți și vor participa la workshop-uri organizate de mai multe companii private împreună cu Societatea Antreprenorială a Studenţilor UVT şi Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UVT, potrivit agerpres.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

„Primează inventivitatea şi înţelegerea noilor tehnologii”

„Robotica naşte din ce în ce mai multe pasiuni în rândul tinerilor de toate vârstele.(…) În prima săptămână din septembrie, vă invităm să urmăriţi o competiţie în care primează inventivitatea şi înţelegerea noilor tehnologii, dar şi mobilizarea echipelor şi spiritul de fair-play.

Îi aşteptăm să participe la finala competiţiei pe toţi cei pasionaţi de exerciţiile demonstrative spectaculoase, oferite de cele mai bune echipe de robotică din ţară”, afirmă rectorul UVT, Marilen Pirtea, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de către instituţia de învăţământ, informează agerpres.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ Team CSH)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alexandru Mazăre a fost eliberat condiționat | Info Sud-Est

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, a fost...