Universitatea din București, prima universitate din România în ceea ce privește angajabilitatea absolvenților

Data:

spot_img

Universitatea din București (UB) este prima universitate din România în ceea ce privește rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes) și reputația în rândul angajatorilor (Employer Reputation), conform clasamentului Quacuarelly Symonds (QS) World University Rankings 2024, unul dintre cele mai cunoscute clasamente din spațiul academic internațional.

Universitatea din București se menține și anul acesta printre cele mai importante universități din lume. Astfel, pentru indicatorul care vizează rezultatele angajabilității absolvenților (Employment Outcomes), Universitatea din București este poziționată în primele 250 de universități din lume din 2.963 de instituții care au fost incluse în clasamentul din acest an, în timp ce pentru indicatorul care vizează reputația în rândul angajatorilor (Employer Reputation), Universitatea din București se situează pe poziția 586 la nivel mondial.

De altfel, UB își menține performanța obținută în anii trecuți, clasamentul mondial al universităților în funcție de angajabilitatea absolvenților QS Graduate Employability Rankings 2022 confirmând atât buna inserție a absolvenților UB pe piața muncii, cât și strânsa colaborare a instituției cu mediul de afaceri. Astfel, conform QS Graduate Employability Rankings 2022, Universitatea din București ocupă prima poziție la nivel național pentru indicatorul „Alumni Outcomes”. Același indicator poziționează UB pe locul 191 la nivel mondial.

Citește și: DATE | Câți bani a cheltuit România cu sănătatea refugiaților ucraineni. Reacțiile românilor

Clasamentul general QS World University Rankings 2024, ajuns la ediția cu numărul 20, poziționează Universitatea din București în intervalul 851 – 900. Pe lângă Universitatea din București, în clasament se mai regăsesc alte 12 universități din România.  Dintre acestea, cinci sunt membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (801 – 850), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1201 – 1400), Universitatea de Vest din Timișoara (1201 – 1400), Universitatea din Craiova (1401+) și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (1401+).

Clasamentul QS World University Rankings oferă în fiecare an o ierarhie a celor mai importante instituții de învățământ superior din lume, bazată pe nouă indicatori de performanță: reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, ponderea studenților pe facultăți, numărul de citări pe facultăți, ponderea facultăților internaționale, ponderea studenților internaționali, apartenența la rețele internaționale de cercetare, rezultatele angajabilității studenților și sustenabilitate. Toți acești indicatori au o proporție diferită la calcularea scorului final.

Citește și: Comisia Europeană, evaluare preliminară parțial pozitivă a celei de a doua cereri de plată a României din PNRR

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Universitatea București / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...

Michel Barnier a fost numit noul prim-ministru al Franței

După luni de paralizie politică, președintele Emmanuel Macron l-a...