duminică, 26 septembrie 2021
AcasăNewsletterUniversitățile din România încep școala în sistem hibrid

Universitățile din România încep școala în sistem hibrid

Cei aproximativ 15.000 de studenți ai Universității „Lucian Blaga“ Sibiu, înscriși la unul dintre programele de licență, master sau doctorat își vor începe anul universitar 2020/2021 din fața calculatorului.

 După lungi consfătuiri cu reprezentanții facultăților, ai studenților, precum și ai instituțiilor sanitare, Senatul Universității a ales, pentru începerea noului an universitar, derularea cursurilor și seminariilor online.

Deschiderea oficială a noului an universitar se va desfășura fizic, în aer liber, pe data de 28 septembrie, pe peluza Facultății de Drept.

Deși procesul educațional se va desfășura în mediul virtual, cu o platformă software după model german, studenții vor avea posibilitatea de a folosi căminele, cantina și biblioteca, precum și toate celelalte facilități, unde s-au asigurat circuite speciale de intrare și ieșire, dezinfectanți și alte măsuri de protecție.

Programul cantinei a fost extins, iar studenții vor avea la dispoziție trei intervale orare sau serii pentru a lua masa, ori vor putea primi meniul zilei la pachet. Tot pe seama noilor măsuri de distanțare socială, căminele universitare au pierdut o treime din locurile efective de cazare. Dacă anul trecut se primeau înscrieri pentru 1.800 de locuri de cazare, în această toamnă, numărul acestora a fost redus la 1.326. Prorectorul Raluca Sasu susține că nici una dintre camerele de cămin nu va avea mai mult de două sau trei paturi. În cazul în care nici acestea nu vor fi ocupate, studenții cazați vor avea și mai mult loc la dispoziție.

Anul universitar de la Galați începe online

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va începe online noul an universitar. Fiecare student va avea cont pe platforma Microsoft Teams și va avea acces, oricând, la orice curs și seminar desfășurat.

„Anul universitar 2020-2021 va începe, în prima parte, online, din 28 septembrie până la 31 octombrie. De la 1 noiembrie se vor structura, modula și adapta formele de învățământ care necesită prezența fizică, laboratoarele în mod special. În perioada 1 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, toate tipurile de laboratoare și alte activități care nu pot fi realizate online vor fi organizate modulat, cu respectarea distanțării fizice și a tuturor măsurilor de prevenție, în toate spațiile universității”, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

În cursul lunii octombrie, la Facultățile de Medicină și Farmacie și de Educație Fizică și Sport vor putea fi organizate grupe de studenți care vor putea lucra cu prezență fizică.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE