luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterUnul din cei șase pacienți transferați de la Piatra Neamț la Iași...

Unul din cei șase pacienți transferați de la Piatra Neamț la Iași în urma incendiului s-a stins din viață

O femeie în vârstă de 72 de ani care se afla intubată și ventilată mecanic, pe lângă infecția cu SARS-CoV-2 având mai multe comorbidități, s-a stins din viață azi dimineață la spitalul mobil de la Lețcani.

Femeia este unul dintre cei șase pacienți care au fost transferați la Iașisâmbătă seara în urma incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Niciunul dintre cei șase pacienți nu a suferit arsuri.

„Cu regret trebuie să anunțăm că a decedat unul din cei șase pacienți de la Piatra Neamț, în ciuda tuturor eforturilor pe care le-a făcut echipa de la ATI. Ceilalți cinci sunt în stare gravă în continuare”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Dr. Florin Roșu, coordonatorul Terapiei Intensive de la spitalul din Lețcani a precizat sâmbătă seara că cei șase pacienți au suferit o traumă foarte mare, iar atunci când au ajuns la Iași aveau tensiuni arteriale foarte mari, erau foarte speriați și miroseau a fum, deși se aflau în salonul de lângă cel unde s-a produs incendiul.

„Au trecut printr-o traumă foarte mare, închipuiți-vă cum este să fii în ATI, bolnav de COVID și să mai vezi și focul lângă tine”, a precizat dr. Roșu.

Pentru a primi cei șase pacienți la unitatea medicală din Lețcani a fost nevoie de deschiderea unui salon ATI cu șase paturi, deoarece erau ocupate toate locurile de la ATI la spitalele ieșene, care totalizează peste 60 de paturi.

Pe lângă cei șase pacienți care au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, tot sâmbătă seara a mai fost transferat de la Piatra Neamț un pacient la Spitalul Municipal din Pașcani care s-a stins din viață zilele trecute, pe 16 noiembrie.

Deși nu a avut nevoie să fie intubat și era conștient, pe lângă infecția cu SARS-CoV-2 suferea și de probleme gastrointestinale, care i-au agravat starea.

Decizia de a fi preluat de Spitalul Municipal din Pașcani a fost luată pentru că, suferind de o afecțiune pancreatică, ar fi putut să aibă nevoie de chirurg și gastroenterolog care nu există la spitalul mobil din Lețcani. (Mădălina OLARIU)

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE