joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterUnul din trei români cu „comorbidități” ar fi trăit dacă nu se...

Unul din trei români cu „comorbidități” ar fi trăit dacă nu se infecta cu COVID

„Comorbiditatea” a devenit noua obsesie a românilor, de fiecare dată când sunt anunțate decesele unor persoane infectate cu coronavirus. Un grup de cercetători români a studiat dacă COVID-19 omoară direct pacienții sau doar agravează bolile preexistente.

Românii care au hipertensiune, diabet și boli renale în fază finală au cel mai mare risc de a deceda dacă se infectează cu Sars-COV 2, a stabilit un grup de cercetători de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului care au analizat 814 decese asociate COVID-19. 

Au constat că virusul a avut un impact mai mic asupra celor cu boli coronariene, cancer și accident vascular cerebral.

Politicile viitoare ar trebui să se concentreze pe protejarea persoanelor din grupul cu risc ridicat și prioritizarea acestora pentru vaccinare, încurajând în același timp pe cei din grupul cu risc scăzut să continue să caute tratament pentru bolile lor de bază, menționează studiul The Impact of SARS-CoV-2 on the Most Common Comorbidities–A Retrospective Study on 814 COVID-19 Deaths in Romania.

254 de pacienți ar fi trăit

Primul caz raportat de Covid-19 a apărut în România pe 26 februarie 2020 în județul Gorj, când un bărbat de 20 de ani a fost infectat de un bărbat italian de 71 de ani diagnosticat cu coronavirus. Primii trei pacienți au murit pe 22 martie, toți având boli preexistente.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE