Unul dintre procurorii militari care au clasat dosarul Revoluției și un avocat din dosarul Caracal, în poza cu Șoșoacă de la Ambasada Rusiei

Data:

spot_img

UPDATE: Fostul procuror-șef al Secției Parchetelor Militare, gen. Gheorghe Coșneanu, a precizat, pentru PRESShub, că Tudor Marin a fost procuror militar, dar nu ar fi avut legătură cu dosarul Revoluției.

„Cred că la mijloc este o confuzie de nume între Tudor Marin și Tudor Marian. Personajul din imaginea de la Ambasada Rusiei este, într-adevăr, Tudor Marin, fost procuror militar, care a lucrat inclusiv la SPP. Dar nu același cu Tudor Marian, cel care a semnat ordonanța de clasare a Dosarului Revoluției”, a menționat Gheorghe Coșneanu, pentru PRESShub.

Inițial, un alt fost procuror-șef al Secției Parchetelor Militare, Dan Voinea, cel care a și coordonat Dosarul Revoluției, a declarat pentru PRESShub că Tudor Marin a fost dintre procurorii care au clasat dosarul, deși nu a avut un rol important în caz.

„Da, el este. Nu a avut un rol prea mare în dosarul revoluției. Mulți au dat clasări, nu numai el”, a precizat Dan Voinea.


Ambasada Rusiei de la București a organizat pe 9 februarie o recepție, cu ocazia „Zilei Diplomatului Rus”, la care a fost prezentă și senatoarea Diana Șoșoacă. Ambasada a postat o fotografie, care între timp a devenit virală, în care alături de ambasadorul Valery Kuzmin, apare parlamentara și mai mulți bărbați.

PRESShub a reușit să identifice o parte dintre cei care apar în fotografia cu Valery Kuzmin și Diana Șoșoacă.

Fotografia postată de Ambasada Rusiei la București, pe pagina sa de Facebook

Procurorul militar Tudor Marin este acum la pensie

PRESShub l-a identificat în fotografia de mai sus pe fostul procuror militar Tudor Marin (primul din stânga), care a ieșit la pensie în anul 2014.

Procurorul militar Tudor Marin

Tudor Marin a fost unul dintre procurorii care au clasat, de-a lungul timpului, „Dosarul Revoluției”, alături de procurorii militari Iulian Dinu și Codruț Mihalache.

Mai mult, a fost anchetat în 2013 pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 (nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile), potrivit juridice.ro.

Contactat de PRESShub pentru a confirma dacă Tudor Marin se află în poza distribuită de Ambasada Rusă, Dan Voinea, fost procuror-șef al Șecției Parchetelor Militare, a confirmat informația.

„Da, el este. Nu a avut un rol prea mare în dosarul revoluției. Mulți au dat clasări, nu numai el”

Dan Voinea, pentru PRESShub

Potrivit surselor noastre, Tudor Marin ar fi acum avocat și ar avea contacte cu senatoarea Diana Șoșoacă, invitată frecventă la sindrofiile Ambasadei Ruse.

PRESShub a sunat-o și pe senatoare, pentru a o întreba dacă Tudor Marin este membru în partidul condus de aceasta, Partidul SOS România. Diana Șoșoacă s-a arătat foarte iritată de întrebările noastre.

„Pentru curiozitatea dvs, niciun alt membru al Partidului S.O.S ROMÂNIA, în afară de mine și de soțul meu, nu a participat la recepție. Subsemnata am fost invitată în calitate de Senator al României și, conform uzanțelor diplomatice, invitația se adresează și soțului”, a răspuns Diana Șoșoacă.

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu, din cazul Caracal, în poza cu Șoșoacă și Kuzmin

În fotografia distribuită de Ambasada Rusiei mai apare și Aurel Moldovan (primul din dreapta), avocat în dosarul crimelor de la Caracal. Acesta a devenit cunoscut mai ales pentru că deși reprezenta familia Alexandrei Măceșanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, ar fi cerut la unul dintre termenele procesului achitarea celui care ulterior a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în primă instanță, pentru crimă.

Contactact de PRESShub, avocatul Aurel Moldovan a confirmat că apare în fotografie și a menționat că militează pentru ca România să fie prietenă cu Rusia.

Avocatul Aurel Moldovan

„M-am dus pentru că sunt un cetățean liber și am dreptul la propria mea opinie. Am fost invitat de excelența sa ambasadorul Rusiei la București și nu cred că am greșit cu ceva că m-am dus.

Statul român ar trebui să ne mulțumească, că noi mergem să milităm pentru pace. Nu avem o problemă cu Rusia, și nici Rusia cu noi.

Nu știu de ce atâta virulență împotriva rușilor”, a declarat avocatul pentru PRESShub.

Aurel Moldovan a menționat că România nu are nimic de câștigat din acest război și că trebuie să fie prietenă cu toți vecinii săi, nu doar cu Rusia.

„Nu avem nevoie de un război în România. Avem copii și vrem să trăiască în liniște și pace. Zelenski încearcă să atragă NATO în război, invocând situații care nu sunt reale. Dacă NATO intră în război, începe al treilea război mondial”, a menționat Aurel Moldovan, care a precizat că are o colaborare cu Camera de Cooperare Culturală și Economică Româno-Rusă.

Victor Makovskiy

Al treilea bărbat din fotografie identificat de PRESSShub este atașatul militar al Rusiei la București, Victor Makovskiy (lângă avocatul Aurel Moldovan).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.
3 COMENTARII
  1. Au fost și au rămas prea mulți delatori în această țară predispuși la trădare. Mai rea mi se pare încrederea românilor în astfel de triste personaje. Unde vom ajunge? Dumnezeu cu mila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cult Research: „Viitorul copiilor în votul părinților”

Studiul „Viitorul copiilor în votul părinților” a fost realizat...

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...