Următoarea super-furtună solară ar putea provoca o „apocalipsă a internetului”

Data:

Sangeetha Abdu Jyothi, profesor asociat la Universitatea Californiei Irvine, a ajuns la concluzia că o furtună solară de proporții care ar atinge Pământul s-ar putea dovedi catastrofală pentru comunicațiile globale.

Într-un studiu de cercetare, prezentat la SIGCOMM 2021, conferința anuală a Grupului de interes special ACM Data Communication, specialista a explicat că infrastructura submarină de internet ar fi foarte vulnerabilă la o viitoare furtună geomagnetică.

Câmpul magnetic al Pământului protejează oamenii de vântul solar, format din particule încărcate electric provenite de la Soare. Acest magnetism deviază vântul solar către polii planetei, creând aurorele boreale și australe.

La fiecare 80 până la 100 de ani, aceste vânturi solare devin super-furtuni și impactul lor poate deteriora conductorii, cum ar fi liniile electrice, a menționat studiul.

Ceea ce m-a făcut să mă gândesc la asta este că am văzut cât de nepregătită era lumea pentru pandemie. Nu a existat niciun protocol care să se ocupe de aceasta în mod eficient și același lucru este valabil și pentru reziliența internetului „, a declarat Sangeetha Abdu Jyothi pentru revista Wired.

[…]

Citește integral în G4Media.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“