Urmează încă o noapte grea la Kiev. Putin: Atacați din toate direcțiile

Data:

Putin a ordonat sâmbătă trupelor sale să avanseze în Ucraina „din toate direcțiile”, în timp ce capitala ucraineană Kiev se află în stare generală de asediu până luni dimineață, iar oficialii au raportat 198 de morți de civili în oraș.

Locuitorii Kievului s-au adăpostit din cauza exploziilor, în timp ce armata ucraineană a declarat că a respins un atac asupra capitalei, dar se luptă cu „grupurile de sabotaj” rusești care s-au infiltrat în oraș, scrie The Moscow Times.

Moscova a declarat că a tras cu rachete de croazieră asupra țintelor militare și că va „dezvolta ofensiva din toate direcțiile”, după ce a acuzat Ucraina că a „respins” negocierile.

Citește și: Moment cheie: Germania trimite arme în Ucraina. Putin rămâne fără aliați

Dar, în ziua a treia a invaziei Rusiei, un sfidător președinte ucrainean Volodimir Zelenski a promis că țara sa nu va ceda niciodată Kremlinului, notează jurnaliștii ruși.

Zelensky a vorbit într-un mesaj video, purtând haine în stil militar verde măsline, arătând obosit, dar hotărât.

„Sunt aici. Nu vom depune nicio armă. Ne vom apăra statul, pentru că armele noastre sunt adevărul nostru”, a declarat liderul ucrainean.

„Adevărul nostru este că acesta este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri și vom proteja toate acestea”.

Ulterior, Zelenski a menționat că Ucraina a „deraiat” planul rus de a-l răsturna și i-a îndemnat pe ruși să preseze pe Putin să oprească conflictul.

Citește și: Imaginile unei Românii impecabile: sute de români ajută refugiații ucraineni

Ignorând avertismentele din Occident, președintele rus Vladimir Putin a declanșat o invazie la scară largă despre care agenția ONU pentru refugiați a menționat că a forțat deja aproape 116.000 de oameni să fugă în țările vecine.

Se estimează că alte zeci de mii vor fi strămutate în Ucraina, mulți fiind în deplasare în zonele de vest ale țării mai puțin afectate de lupte.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...