Urși observați în apropierea Oradiei. Specialiștii spun că au fost aduși ilegal în zonă

Data:

spot_img

În Bihor urşii apar tot mai des în zone de deal şi de câmpie. În ultimele două luni au fost observaţi în trei sate din apropierea Oradiei.

BIHOREANUL a consultat mai mulţi specialişti, a căror părere e unanimă: urşii din jurul oraşului au fost relocaţi ilegal din alte zone ale ţării. Pentru că în pădurile din apropiere nu îşi găseşte hrana necesară, „Moş Martin” va migra spre zonele locuite şi fie va da iama în culturile agricole, fie va începe să ucidă.

Prima ştire îngrijorătoare a apărut la începutul lunii mai, când pădurarii de pe Fondul cinegetic 21, întins de la Paleu la Husasău de Criş, dar şi în intravilanul Oradiei, au anunţat că au observat un exemplar de urs brun, de circa 3-4 ani, oamenii care aleargă ori se plimbă cu bicicletele în pădure fiind îndemnaţi la precauţie.

Avertismentul rămâne valabil, pentru că ursul e tot acolo. „Se învârte aici în zonă, până la limita cu fondul cinegetic de la Şuşturogi”, spune Cristian Tuduce, directorul Asociaţiei Forest Hunt Paleu.

Până acum, animalul n-a provocat pagube. „Nu am avut sesizări şi chiar mă miră, pentru că este plin de stupine în pădure, o delicatesă pentru urs. Ne-a făcut pagube doar la o hrănitoare cu porumb, unde vine frecvent şi răstoarnă butoiul cu porumb”, mai spune specialistul.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Un infirmier dintr-un centru pentru copii cu dizabilități, sancționat doar cu reducerea salariului pentru abuzarea a doi băieți

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...