luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterUrsul care a fugărit un schior la Predeal, prins

Ursul care a fugărit un schior la Predeal, prins

Ursul care, săptămâna trecută, a urmărit un schior pe o pârtie din Predeal a fost relocat, vineri, pe un fond cinegetic din vestul ţării, unde să aibă destul spaţiu pentru a nu interacţiona cu oamenii.

Ministerul Mediului a arătat că, vineri seară, a fost capturat ursul care, în urmă cu câteva zile, a pătruns pe pârtia de ski din Predeal.

„În cursul dimineţii de astăzi, gestionarul fondului de vânătoare – Regia Pădurilor Kronstadt – a realizat demersurile necesare obţinerii acordului de relocare de la MMAP, care a fost emis cu celeritate. Operaţiunea s-a derulat fără incidente şi sub atenta supraveghere a Jandarmeriei Montane, specialiştii de la INCDS „Marin Drăcea” reuşind să captureze exemplarul de trei ani fără să fie nevoie de tranchilizare”, au explicat reprezentanţii Ministerului Mediului.

Tânărul urs se află deja în drum spre un fond cinegetic din vestul ţării, unde va fi relocat, cu o suprafaţă suficient de întinsă astfel încât ursul să-şi poată trăi viaţa fără interacţiuni cu omul.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE