US Air Force dezvoltă o nouă armă pentru Ucraina. Ce caracteristici are | Aktual24

Data:

spot_img

US Air Force dezvoltă o nouă armă pentru Ucraina. Ce caracteristici are aceasta. 1000 de rachete vor ajunge în Ucraina.

Forțele Aeriene ale SUA intenționează să inițieze dezvoltarea unei noi muniții de atac cu rază extinsă (ERAM), la prețuri accesibile, concepută special pentru Ucraina, relatează Interesting Engineering.

Într-un document recent de cerere de propuneri (RFP), US Air Force a anunțat că dorește să dezvolte o nouă armă lansată din avion, ERAM.

Citește și: Criminalul doctoriței stomatolog de la Brăila nu a fost extrădat în Germania pe motiv că avea un alt dosar în țară și a fost eliberat după 3 zile

US Air Force a anunțat că această muniție este esențială pentru accelerarea capacității Ucrainei de a răspunde eficient și eficace nevoilor luptătorilor și oferă o armă accesibilă care poate fi produsă la scară largă.

Nu va fi afectată de interferențele electromagnetice sau de lipsa GPS-ului

În cererea de propuneri, care este trimisă unui număr de 16 companii preselectate, US Air Force a adăugat că urmărește realizarea prototipului și adaptarea unui vehicul comercial autonom modular cu arhitectură deschisă, care poate produce efecte la rază lungă la prețuri accesibile.

Clasificată ca o armă din clasa 500 de pounds (220 kg), ERAM va avea o viteză minimă de Mach 0,6 și o rază de acțiune de 460 de km.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Arma va fi capabilă să lovească la mai puțin de 10 metri de punctul de impact specificat în cel puțin 50% din cazuri, atât în medii fără interferențe electromagnetice (EMI), cât și în medii cu interferențe electromagnetice ridicate, chiar și fără acces la GPS.

Racheta nu va include GPS, în principal pentru că Rusia are un sistem eficient de bruiaj GPS împotriva armelor occidentale.

US Air Force intenționează să achiziționeze 1.000 de astfel de rachete pentru Ucraina în termen de doi ani de la atribuirea contractului.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / Military_Material)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...