USR, despre OUG privind compensarea facturilor la energie: Este o sfidare la adresa tuturor

Data:

Guvernul a publicat proiectul Ordonanței de Urgență privind compensarea facturilor la energie. Conform prevederilor Ordonanței, IMM-urile, firmele din industria alimentară și instituțiile publice vor avea facturi plafonate pentru doar 85% din consum. În schimb, documentul legislativ dă o lovitură centralelor electrice ale Petrom și Romgaz. Reprezentanții USR consideră că propunerea Guvernului este o sfidare la adresa românilor și a industriei.

Guvernul PSD-PNL-UDMR își arată din nou incompetența prin adoptarea unei ordonanțe de urgență pe 1 septembrie cu aplicabilitate de la 1 septembrie, fără nicio dezbatere publică înainte. Este o sfidare la adresa tuturor, a românilor și a industriei!

„Toată această schemă de plafonare creează haos și distruge încet dar sigur sectorul energetic și economia românească. Asta se întâmplă când un guvern incompetent intră cu bocancii în piață! Noile modificări scot din schema de plafonare sute, mii de companii care până acum au beneficiat. Consecințele vor fi dramatice: restrângerea activității, prețuri mai mari în economie și pierderi de locuri de muncă.

Citește și: Noile legi ale justiției scot sistemul judiciar în afara UE. Raport EFOR

Soluția era să dăm credit fiscal la toate companiile românești și să reducem taxele din factură pentru toți românii”, spune Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii și servicii.

Creșterile de taxe asupra companiilor din domeniu se vor reflecta în creșteri de prețuri pe lanț și pierderi de locuri de muncă. Toată economia pierde, mai puțin PSD, care va avea acces, prin ministerul Finanțelor, la niște bani din prețul energiei neplafonat, achitat de consumatorii industriali, companii, practic de toată activitatea economică din România.

Soluțiile USR sunt simple și nu este prea târziu să fie aplicate: reducerea TVA de la 19% la 5% cum au făcut-o Spania, Germania și alte țări, eliminarea altor taxe din factură și credit fiscal pentru toate întreprinderile românești, transmite USR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. Pentru a intelege mai usor ce face Guvernul nu trebuie decit sa observam efectele deciziei . Trebuie spus de la bun inceput ca tot ce se intimpla in economia romanesca este acum cunoscut . Se stiu ,cu precizie si cine sunt marii purtatori de coruptie si cine sunt firmele mici care nu platesc in integralitate datoriile si se eschiveaza de la plata cum sunt cunoscuti si toti cetatenii , persoane particulare , ce eludeaza ,in diferite forme si se sustrag de la plata unor impozite atasate veniturilor obtinute in particular . Nu mai enumeram categoriile ce fac parte din aceasta casta a evazionistilor .Legea de fata este foarte buna . Ea protejeaza si determina micul consumator in a face economii cum in acelasi timp face la fel si cu firmele particulare romanesti ce nu declara tot venitul obtinut dar care acum vor fi taxati cu cele 15 procente ce trebuiesc platite la un alt pret al energiei . In paralel apare si formula de impozitare a asa numitilor„ baieti destepti ” modalitate ce permite Guvernului sa acopere aceste gauri negre si sa permita celor nevoiasi sa treaca iarna . Totodata va aparea si legea ce ofera posibilitatea impozitarii marilor pensii asa zisele pensii speciale discutie ce incepe chiar acum cind vorbim . Idee ce contine micsorarea TV A ului nu este aplicabila in Romania ea este perdanta stiut fiind ca negustorul roman va mari imediat pretul indiferent cit este TVA ul de mare .Guvernul se dovedeste ,de aceasta data, inspirat si in acelasi timp purtator de decizie venita de la UE pe alte componente ce sustin functionarea Romaniei . Legile pe Justitie capata forma ca si legea Invatamintului sau cea a Avertizorilor de integritate .Pina si masura ce ofera o suma mica ,de 250 de lei, celor ce sunt nevoiasi este si ea parte a intregului plan guvernamental .Suntem in razboi .Cineva va trebui sa plateasca dar bine este ,asa cum vedem deja , ca aceasta plata devine un gest de solidaritate absolut necesar .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

Una din trei mame minore a rămas gravidă la 15 ani

Una din trei mame minore a rămas însărcinată pentru...