USR Iași își desemnează candidații la alegerile parlamentare. Tensiuni între taberele din partid | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

USR Iași intră astăzi în febra desemnării candidaților la alegerilor parlamentare. Înscrierile pe lista preliminară vor dura până marți, iar, la finalul săptămânii viitoare, va fi stabilită ordinea. Filiala mizează să trimită în Parlament cel puțin 2 deputați și un senator, cu speranțe relative pentru un al treilea mandat de deputat.

Înscrierile debutează în același scenariu precum la filialele locale ale PNL și PSD: între organizația municipală Iași, condusă de deputatul Filip Havârneanu, și cea județeană, condusă de Ștefan Tanasă, există tensiuni. Pe lângă stabilirea candidaților eligibili la parlamentare, cele două organizații au viziuni diferite în ceea ce privește alianțele locale, după constituirea noilor consilii.

Citește și: Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv

Conform surselor ZDI, organizația municipală militează pentru alianță cu PNL în municipiul Iași (cu instalarea lui Andrei Popescu în funcția de viceprimar, consilier dorit de Havârneanu în această poziție), în timp ce șefii de la județ încă nu au luat o decizie.

Cine are mai multe voturi: municipiul sau județul?

Ordinea pe listele pentru parlamentare va fi stabilită în urma unui vot care va fi dat la finalul săptămânii viitoare, în ședința conducerii extinse a filialei. În acest for, Tanasă are avantajul unui grup mai mare de susținători: delegații din teritoriu sunt mai mulți față de cei din municipiu. Surse ZDI spun că, astfel, el ar urma să aibă ultimul cuvânt de spus. În acest context, este de așteptat ca Tanasă să se înscrie în cursă și să-l concureze pe Havârneanu pentru un loc eligibil.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (I)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...