USR Iași și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Care e ordinea provizorie? | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

USR Iași și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Pe listele partidului s-au înscris 9 aspiranți pentru Senat și 17 pentru Camera Deputaților. Spre deosebire de PNL, niciun candidat nu figurează pe ambele liste.

Ordinea s-a conturat pe parcursul votării. Astfel, pe primul loc în lista pentru Senat este Marius Bodea (în prezent senator USR), urmat de Irina Dobrin (avocat), de Răzvan Socolov (medic, profesor universitar, dar și consilier județean) și Marian Ghitonic (antreprenor). Eligibil este considerat doar primul loc.

La Camera Deputaților, unde eligibile sunt considerate două locuri potrivit previziunilor, primul loc este ocupat de Ștefan Tanasă, fostul subprefect din vremea guvernării PNL-USR (ianuarie-august 2021) și actualul președinte al USR Iași, pe locul secund fiind Monica Berescu (în prezent deputat USR), apoi Florin Bucșă (economist), Mihail Bogdan (avocat, în prezent consilier județean), Cozmin Mihai (medic psihiatru), Cristinel Berea (cadru universitar, în prezent senator USR), Dorina Ilie (profesoară) și Mădălin Tănase (economist).

Liderii de la Municipiu au contestat procedura de vot

Totuși, o contestație au fost depusă la Comisia Județeană de Arbitraj, iar o sesizare a ajuns la Biroul Național. Președintele de la Municipiu, deputatul Filip Havârneanu, se numără printre cei nemulțumiți care acuză că procedura de vot ar fi fost modificată pe ultima sută de metri. Un verdict este așteptat la mijlocul acestei săptămâni.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Inundaţii în judeţul Galaţi. Numărul morţilor a ajuns la 6. A fost identificată încă o victimă decedată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: USR Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Procesul soților Nicolae și Elena Ceaușescu, trimis la CAB

Curtea Militară de Apel București a declinat dosarul 1/753/1989...