marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterUSR Leaks - Scandal la USR Bihor, cu acuzaţii de şantaj, obsesii...

USR Leaks – Scandal la USR Bihor, cu acuzaţii de şantaj, obsesii anti-Bolojan şi „target-uri” de donaţii – AUDIO

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. Cam asta au putut constata cei care, urmărind campania electorală, au aflat la finalul ei despre publicarea unor înregistrări care n-au picat tocmai bine USR Bihor.

Într-una din ele, ocupantul poziţiei secunde pe lista de candidaţi la Consiliul Local Oradea, Marius Şovarschi, dezbate cu un ONG-ist necesitatea unei „strategii” de decredibilizare a lui Ilie Bolojan prin portretizarea sa ca baron corupt, având însă o problemă: o mare parte a useriştilor sunt votanţi ai liberalului. O altă înregistrare, la o şedinţă de partid, îl prezintă pe şeful organizaţiei judeţene, Silviu Dehelean, încercând să asigure bani pentru campanie taxând nu doar candidaţii, ci şi delegaţii în secţiile de votare.

Înregistrările nu fac cinste „oamenilor noi”, descoperiţi că folosesc pe ascuns aceleaşi metode sulfuroase ca „vechea clasă politică”…

„Bihorul sub teroare”

Un site apropiat PSD, stiripesurse.ro, anunţa marţea trecută că „Bihorul a ajuns un judeţ sub teroare”. Motivul? „Oamenii se tem fie de consecinţe negative din partea baronului Ilie Bolojan dacă îndrăznesc să îl critice, fie de atacuri din partea fanilor acestuia”, fapt valabil până şi pentru liderii USR, reticenţi „să îl critice pe primarul municipiului Oradea”.

Articolul avea la bază conversaţia unui fruntaş USR, Marius Şovarschi, fost poliţist, candidat la Consiliul Local, cu un personaj care a pus pe YouTube o parte din înregistrarea discuţiei. Potrivit acesteia, Şovarschi se plângea că USR Bihor are „o masă destul de mare de votanţi care votează cu Bolojan”, ca atare, la indicaţia „experţilor în comunicare”, useriştii încearcă să nu fie „foarte vehemenţi la orice ar putea să ducă la ideea că îl atacăm pe Bolojan”.

Asta pe faţă, fiindcă în realitate „aşa de mult am vrea să dăm şi noi” încât pe internet cei mai radicali lovesc ţinta cu mai puţine menajamente. „Mai dăm prin Delia (n.r. – Delia Ungur, candidat la CL pe poziţia a 3-a), prin Vasile (n.r. – Vasile Dumitriu, locul 4). Şi ei se mai moderează, nici ei nu prea respectă…. Mai scriem, dar încercăm cum ar veni fără acuze… Ne-am dat seama că ne-o luăm în freză”, zicea Şovarschi despre presupusa frică a useriştilor de a-l ataca deschis pe Bolojan.

„Ne execută de ne ia naiba!”

După o zi, un alt fragment, de 1 minut şi 28 secunde, difuzat tot de stiripesurse.ro, preluat apoi şi de alte site-uri cu orientare similară, era prezentat sub titlul „USR acuză o schemă imorală a lui Bolojan: cum se pompează bani în presă pentru susţinerea mitului primarului gospodar”.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE