miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăNewsletterUSR, pe punctul de a fi executat silit pentru refuzul de a...

USR, pe punctul de a fi executat silit pentru refuzul de a fi transparent

USR a pierdut recent două procese pentru refuzul de a comunica informaţii de interes public, mai exact pentru refuzul de a comunica în ce fel cheltuie banul public. Banii cetăţenilor.

Într-unul dintre procese, sentinţa este definitivă. Când am întrebat partidul de ce n-a fost transparent, răspunsul primit a fost o mistificare a realităţii. După ce le-am atras atenţia că răspunsul mistifică realitatea, ni s-a sugerat să mai aşteptăm cu publicarea lui până ni se va furniza un altul…

Uniunea Salvaţi România a pierdut joi încă un proces pe transparenţă, sau mai exact, pentru nerespectarea legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. S-a întâmplat la Bacău, unde filiala judeţeană condusă de Lucian Stanciu Viziteu a refuzat să comunice o serie de informaţii de natură financiară de interes public, a fost acţionată în instanţă din această cauză şi a pierdut.

Contactat de Epoch Times, Sebastian Hriban, cel care a intentat acţiunea în instanţă, după ce USR a refuzat să îi transmită informaţiile solicitate, a explicat că una dintre mizele demersului său era transparenţa câci, spune el, banii primiţi de la stat precum şi banii împrumutaţi de membrii partidului (pe care aceştia îi recuperează ulterior din subvenţii) pot ajunge adesea la firme de casă ale liderilor din partid. Tocmai de aceea partidele ar trebui să facă public modul în care i-au cheltuit.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE