USR PLUS acuză blat în Comisia juridică a Senatului, care a respins luni solicitarea DNA privind avizarea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog.

Doar șase senatori au votat luni pentru ridicarea imunităţii în cazul lui Bodog.

“Nu au durat mult promisiunile liderilor PSD care susțineau că nu vor mai bloca justiția”

Șase senatori s-au abţinut, iar unul a votat împotriva solicitării DNA privind avizarea urmăririi penale în cazul fostului ministru.

“Senatorii USR PLUS membri în Comisia Juridică au votat astăzi pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog. Însă nu toți parlamentarii au votat la fel! Votul în Comisia Juridică a fost secret, au votat pentru 6 senatori, 6 s-au abținut și un senator a votat împotrivă. În urma votului, Comisia Juridică va adopta un raport de respingere a cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog. Raportul Comisiei urmează să fie supus votului Plenului Senatului, vot care este secret şi se exprimă prin bile. Nu au durat mult promisiunile liderilor PSD care susțineau că nu vor mai bloca justiția și nu vor mai face scut în jurul penalilor”, scrie pe pagina oficială de Facebook a USR PLUS unde spune că ar fi vorba de un blat.

Senatorii USR PLUS membri în Comisia Juridică au votat astăzi pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Florian…

Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Luni, 19 aprilie 2021

“Parlamentul nu trebuie să fie scut pentru protejarea unor parlamentari, foști sau actuali miniștri”

Şefa Comisiei juridice a Senatului, Iuliana Scântei (PNL) și-a exprimat dezamăgirea tot pe Facebook.

“Toți cei patru reprezentanți #PNL în Comisia Juridică a Senatului au votat astăzi ÎN FAVOAREA ridicării imunității parlamentare a lui Florian Bodog, fost ministru PSD al sănătății. Alături de senatorii liberali Claudia Mihaela Banu, Daniel Fenechiu, Vasilică Potecă, am considerat că procurorii trebuie să înceapă urmărirea penală a fostului ministru și că menirea Parlamentului nu este obstrucționarea Justiției.
Ca senator #PNL și președintă a Comisiei juridice a Senatului regret că dintre cele 13 voturi exprimate, doar 6 voturi au fost #pentru ridicarea imunității lui Florian Bodog. Votul a fost secret, iar alți șase senatori s-au abținut, în vreme ce un vot a fost împotriva ridicării imunității. Sper ca votul plenului Senatului să fie unul majoritar favorabil pentru a arăta în mod clar că nu dorim să folosim #imunitatea ca instrument politic și procedural pentru a împiedica înfăptuirea justiției. Suntem egali în fața legii, iar Parlamentul nu trebuie să fie #scut pentru protejarea unor parlamentari, foști sau actuali miniștri, suspectați de săvârșirea unor fapte penale pe durata mandatului de ministru”, a scris senatoarea Iuliana Scântei.

Toți cei patru reprezentanți #PNL în Comisia Juridică a Senatului au votat astăzi ÎN FAVOAREA ridicării imunității…

Publicată de Laura-Iuliana Scântei pe Luni, 19 aprilie 2021

Foto: Facebook URS-PLUS

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.