miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterUSR-PLUS respinge varianta "Orban premier": Nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta

USR-PLUS respinge varianta „Orban premier”: Nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta

Alianţa USR-PLUS a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că respinge varianta acceptării lui Ludovic Orban ca premier.

”Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR PLUS, nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta care îşi doreşte un nou început şi o guvernare cu mandat reformist”, se arată în documentul citat.

Liderii USR-PLUS afirmă totodată că „ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Preşedintele României, Dacian Cioloş din partea USR PLUS şi Florin Cîţu din partea PNL, au susţinere din partea noastră”.

„USR PLUS îşi exprimă dorinţa şi disponibilitatea de a continua discuţiile asupra structurii şi programului unei guvernări pe baza unei majorităţi alături de PNL şi UDMR”, au adăugat reprezentanţii USR PLUS.

Reamintim că, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că partidele în România sunt încă în etapa în care încă învaţă cum se negociază portofolii, poziţii, programe de guvernare etc. şi a precizat că aşteaptă ca PNL, USR PLUS şi UDMR să se înţeleagă asupra unui nume de premier. Şeful statului a mai susţinut că nu s-a implicat în negocierea purtată între partide căci preşedintele n-are ce căuta în aceste discuţii pentru că acolo trebuie să se înţeleagă partidele. Preşedintele a mai precizat că el personal va accepta persoana pe care o va nominaliza coaliţia de centru-dreapta ca premier.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE