miercuri, 25 mai 2022
AcasăDeutsche WelleVa depinde rezultatul alegerilor din SUA de deciziile judecătorești?

Va depinde rezultatul alegerilor din SUA de deciziile judecătorești?

Trump s-a declarat deja învingător, cu toate că numărătoarea voturilor nu s-a încheiat încă. În anul 2000, a durat cinci săptămâni până când a fost sigur cine va fi președinte. S-ar putea repeta un astfel de scenariu?

Nu au fost încă numărate toate voturile în mai multe state cheie, dar președintele american Donald Trump s-a declarat deja învingător miercuri dimineața, în fața susținătorilor săi. Dar și lui trebuie să-i fie clar că nu el însuși va decide, în final, asupra rezultatului scrutinului. 

Într-un scurt discurs după o lungă noapte electorală, Trump a anunțat pe ce drum urmează să pornească: „Vom merge la Curtea Supremă.” Acolo s-ar putea decide, în final, scrutinul prezidențial. 

Președintele se vede în frunte în state cheie precum Pennsylvania și Michigan și pare să vrea să oprească numărarea tuturor voturilor acolo pentru a se asigura că rivalul său, candidatul Partidului Democrat, Joe Biden, nu îl va învinge în astfel de state. Trump speră ca judecătorii să-l ajute. 

Avocații se pregătesc 

Situația pare să amintească de anul 2000, când lupta cea mai strânsă se dădea pentru statul cheie Florida. Vice-președintele Al Gore, candidatul Partidului Democrat, era după prima numărătoare la doar aproximativ 1800 de voturi în urma republicanului George W. Bush. Conform legislației electorale americane, toți electorii dintr-un stat îi revin candidatului care a obținut cele mai multe voturi. Așadar, electorii din Florida au avut rolul decisiv, pentru că în celelalte state, Gore și Bush erau aproape la egalitate. 

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE