Cărțile nu sunt doar pentru inițiați. Lectura poate fi o plăcere pentru oricine, indiferent ce citește. PRESShub inițiază o rubrică nouă, în care adunăm volumele recomandate de cei care iubesc să citească și care vor să împărtășească descoperile lor cu ceilalți.
Biblioteca PRESShub conține volume dintre cele mai diverse: de la literatură românească la fantasy internațional, de la eseistica intelectualilor de marcă români la cei mai populari autori străini, de la non-ficțiune la cele mai frumoase cărți despre cum să trăiești intens viața de zi cu zi. Nu contează suportul pe care este scrisă. Suntem deschiși spre toate domeniile.
Contează doar să fie o carte bine scrisă. Oricine poate face o recomandare.
Chiar și dumneavoastră. Dacă v-a plăcut o carte pe care ați citit-o, vă invităm să ne scrieți la redactie [at] presshub.ro, pentru a afla și prietenii Bibliotecii PRESShub de ce merită să o citească și ei.
Recomandarea de astăzi vine de la Alexandra Galu, absolventă a Facultății de Litere din cadrl Universității din București, licențiată în Științele Comunicării. „Sunt pasionată de lectură și de aceea am acceptat cu mare drag propunerea de a mă implica și eu cu două recenzii în cadrul proiectului. Citesc (aproape) zilnic, iar genurile cele mai iubite de către mine sunt dezvoltarea personală și ficțiunea”, a transmis Alexandra Galu pentru PRESShub.
Ove este numele unui bărbat ursuz, morocănos, iubitor de reguli și de rutină. Are un Saab, îi place să țină lucrurile sub control în cartier și judecă fiecare persoană care îi iese în cale după marca de mașină aleasă. Vecinii și lumea în general îl consideră un om teribil de urâcios.
Însă, lucrurile iau o întorsătură neașteptată când apar noii vecini. Într-un mod haotic, lovindu-i cutia poștală cu remorca, aceștia par să nu fie speriați de felul lui Ove de a fi. Pornind de la asta, pare că universul lui Ove își schimbă direcția cu fiecare întâmplare amuzantă și cu fiecare întrevedere cu iranianca cât se poate de gravidă și soțul ei tolomac.
Așa că, ușor, ușor, pensionarul posac și neprietenos începe să respire aerul unei vieți pe care el o credea pierdută.
„Un bărbat pe nume Ove” nu este doar povestea acestui bătrân căruia i se deschid cumva ochii asupra frumuseții lumii în care se află, ci se ilustrează ideea vieții însăși, cu bune și cu rele.
Aflăm ce înseamnă să fii om, să fii vulnerabil, să greșești, să suferi și să poți să oferi a doua șansă, în cele din urmă.
Ove este definiția fiecărui om care trece printr-o pierdere, este definiția nefericirii, dar și a unui strigăt de ajutor.
Pentru că vecinii asta reprezintă, mâna care se întinde, siguranța că nimeni nu este singur și că oamenii pot fi acolo, dacă le permiți.
Se trece cu un umor teribil, dar și cu înduioșare irezistibilă, de la o imagine gri, întunecată, aparent lipsită de speranță la un tablou extraordinar, plin de culori.
Ove mi-a confirmat din nou că merită să lupți, că poți lăsa oamenii să fie pentru tine și că poți iubi chiar și atunci când pare că nu mai ai cu ce.
Nu cred că există persoană căreia nu i-aș recomanda acest volum. Te face să râzi și să plângi, să te bucuri și să suferi și pentru câteva momente, să uiți, poate, de grijile tale și să te lași purtat de povestea lui Ove.
Consider că este genul de poveste pe care fiecare om o trăiește, în fond.
Cu toții ne dorim câteodată să renunțăm și tocmai când ne așteptăm mai puțin, să bată cineva la ușă. Sau să ne dărâme cutia poștala cu remorca…
Așadar, oferiți-i o șansă lui Ove și mai ales, oferiți-vă în fiecare zi o șansă vouă.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
[…] Vă recomandăm: Un bărbat pe nume Ove […]