Vaccinare doar cu buletinul, fără programare, în mai multe centre din Iași

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași organizează timp de o săptămână un maraton al vaccinării împotriva COVID-19, imunizarea populației urmând să se facă non-stop, fără să fie necesară programarea.

Începând de azi, 4 mai, de la ora 8.00 și până pe 11 mai, ora 24.00, orice persoană se poate vaccina cu serul Pfizer/BioNTech, pe baza cărții de identitate sau a pașaportului.

Conducerea Spitalului Militar spune că echipele de medici militari vor realiza în continuare și vaccinarea persoanelor care sunt programate în centrul deschis din cadrul instituției.

sursa foto: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

„Am început cu trei fluxuri de vaccinare în dimineața aceasta, așteptându-ne ca până la sfârșitul zilei să avem un număr de aproximativ 500 de persoane vaccinate doar în centrul nostru. Se vaccinează non-stop, nu va rămâne nevaccinată nicio persoană care se prezintă în fața spitalului nostru nevaccinată”, a declarat colonelul Aurelian Moraru, managerul Spitalului Militar Iași.

La intrarea în curtea spitalului vor exista echipe de militari care vor sprijini activitatea maratonului – vor legitima (carte de identitate sau pașaport) și apoi vor îndruma solicitanții către zona în care se va efectua vaccinarea. Persoanele care se vor vaccina în cadrul acestui maraton vor putea să facă rapelul (a doua doză) fie la Spitalul Militar Iași, fie la un alt centru de vaccinare la alegere.

sursa foto: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

De mâine, 5 mai, un alt centru de vaccinare fără programare în Iași va fi deschis la Casa de Cultură a Studenților. Și aici serul administrat va fi Pfizer/BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze trebuie să se prezinte cu cartea de identitate sau pașaportul. De asemenea, în perioada 14 – 16 mai va fi organizat încă un maraton pentru vaccinare la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, dar vor fi și alte activități care să crească numărul celor vaccinați.

partajează acest articol:
Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Șapte concluzii – cheie ale Summitului de la București pe securitate la care a participat președintele Biden. România ridică miza în competiția tacită cu...

Summitul B9 de luni are și o semnificație de context: el vine cu o lună înainte de Summitul NATO de la Bruxelles, primul la care va participa noul președinte al SUA și unde va fi pregătită noua strategie a alianței nord-atlantice. Participarea prin videoconferință a secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, la summitul din București, arată că formatul inițiat de România și Polonia e unul acceptat la nivelul alianței, că nu este unul ”disident”. O arată și susținerea publică a celor nouă state pentru Centrul Euro-Atlantic de Rezilienţă de la București, o altă inițiativă prin care România vrea să se poziționeze ca furnizor de expertiză și soluții în NATO, nu doar ca receptor.

Purtătorul de cuvânt al lui ÎPS Teodosie: ”Este un scandal artificial al celor care doresc un conflict cu Biserica. A citat din Sfânta Scriptură...

Cine a dat prima dată declarația IPS Teodosie a dat-o trunchiat și a scos din context pentru că dânsul a răspuns la întrebarea de ce femeia nu are un rol mai important în biserică și a încercat să explice că femeia este complementară bărbatului și datorită unor caracteristici femeiești nu poate să fie preot, dar este chemată să fie mamă, chiar dacă Sfânta Scriptură spune că prima dată a greșit Eva, dar prin Maica Domnului tot neamul omenesc s-a mântuit.

Palestina versus Israel: Un conflict disproporționat

Conflictul dintre Israel și Palestina a fost repornit în luna Ramadanului musulman. Cel puțin 26 de palestinieni au fost omorâți în urma bombardamentelor din Fâșia Gaza, conform Reuters. Alți 2 israelieni au fost uciși ca urmare a atacurilor aeriene lansate de către Hamas, organizația islamică ce deține controlul de facto în Gaza.
partajează acest articol: