joi, 2 decembrie 2021
AcasăRețeaVaccinare paralelă. București: 11 centre oficiale, 37 cu circuit închis, pentru „esențiali”

Vaccinare paralelă. București: 11 centre oficiale, 37 cu circuit închis, pentru „esențiali”

Datele oficiale publicate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe platforma oficială inaugurată pe 5 martie, scot la iveală un sistem paralel de vaccinare. Pe lângă centrele oficiale de vaccinare, accesibile în platforma națională și pe care se fac programări, mai există încă de patru ori mai multe centre care nu apar pe platformă – de la spitale, la instituții militare sau ale Ministerului Afacerilor Interne.

O situație făcută pe 5 zile, adică datele care sunt acum accesibile, arată că mai mult de 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de vaccinare din platforma oficială. Aproape 80% dintre centrele din București nu apar pe platforma RoVaccinare. Din 48 de centre, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platformă, în timp ce celelalte sunt fie cu circuit închis, fie blocate de Institutul de Sănătate Publică.

Pe 5 martie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat transparență totală, pentru toate informațiile legate de COVID 19 în România, și crearea unei baze de date, cu informații la zi despre teste și cazuri noi, dar și despre procesul de vaccinare.

Așa au apărut datele pe site-ul data.gov.ro.

Utilizatorii pot descărca de aici două fișiere. Unul sintetizează numărul de cazuri, teste și alte informații legate de epidemie. Celălalt prezintă datele de vaccinare la zi.

Din tabelul prezentat oficial pe pagina cu pricina aflăm că în București, de pe 1 până pe 5 martie, au fost administrate 28.622 doze în 48 de centre. Doar că în platforma națională sunt active doar 11 centre. Altfel spus, o persoană cu boală cronică sau peste 65 de ani din Capitală poate să se programeze în doar 11 centre din totalul de 48.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE