luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterVaccinarea cu AstraZeneca, sistată în Danemarca, după apariția unor efecte secundare

Vaccinarea cu AstraZeneca, sistată în Danemarca, după apariția unor efecte secundare

Timp de două săptămâni, Danemarca nu-și va mai vaccina populația cu vaccinul produs de Astra Zeneca. Practic s-a constatat faptul că mai multe persoane au semnalat drept efect secundar apariția unor cheaguri de sânge.

Anunțul a fost făcut chiar de către autoritatea daneză pentru sănătate, care spune că suspendarea vaccinării e o consecință a raportării de „cazuri grave de formare de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca”, deși ”la momentul actual nu se poate concluziona că există o legătură între vaccinuri și cheagurile de sânge”, transmite AFP.

Nu doar Danemarca a sistat vaccinarea, ci și Austria a stopat administrarea unui lot de doze AstraZeneca pe perioada în care cercetează un deces cauzat de probleme de coagulare a sângelui și un caz de embolism pulmonar. Șase țări europene au sistat administrarea produselor din acel lot, care nu a ajuns încă în România.

”Atât noi, cât și Agenția Daneză a Medicamentului trebuie să răspundem la informațiile, din Danemarca și alte țări europene, privind posibile efecte secundare serioase”, a declarat directorul autorității pentru sănătate din Danemarca, Soren Brostrom. Agenţia Europeană a Medicamentului a spus miercuri că o anchetă preliminară nu a stabilit nicio legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 şi decesul unei asistente austriece care fusese injectată cu acesta. Una dintre colegele ei, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu acelaşi lot, a făcut embolie pulmonară şi este în convalescenţă.

Alte patru state din Europa – Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg – au suspendat imediat vaccinările cu doze din acest lot, care cuprindea 1 milion de doze și a ajuns deja în 17 state.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE