joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVaccinul antigripal nu ajută la prevenirea SARS-CoV-2

Vaccinul antigripal nu ajută la prevenirea SARS-CoV-2

Sezonul rece și-a intrat în drepturi. Brusc, cu temperaturi de doar 6-7 grade Celsius. În aceste condiții, este normal ca populația să ia măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în principal a gripei.

Cel mai la îndemână remediu rămâne vaccinul, ca o măsură de prevenție împotriva răcelilor și a unor complicații.

Emil Bunda, cunoscutul medic reșițean din cadrul Unității de Primiri Urgențe-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Reșița, îi sfătuiește pe pacienți, mai ales pe cei în vârstă și cu imunitatea scăzută, să se vaccineze, atrăgând atenția că o astfel de măsură de precauție nu este valabilă în cazul noului coronavirus.

„Vaccinul antigripal ne ajută la evitarea gripe, vine sezonul virozelor și gripei și va fi o interferență de gripă și coronavirus. La coronavirus acest vaccin nu ajută. Sunt virusuri diferite. Există alte coronavirusuri care dau o imunitate încrucișată – India are un studiu care spune că asta ar fi o cauză a deceselor mai puține la ei decât la noi. Noi avem multe decese și din cauza vârstei și a comorbidităților asociate și stilul de viață al fiecăruia dintre noi e diferit – mișcare, alimentație, somn, psihic bun. Unii îl au, alții mai puțin.”, mărturisește medicul reșițean.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE