Vaccinul gripal a ajuns în farmaciile botoșănene, dar cererea întârzie din cauza noilor reguli | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Vaccinul gripal a ajuns în farmaciile botoșănene, însă schimbările în modalitatea de vaccinare și costurile suplimentare descurajează doritorii.

Procedura greoaie face ca persoanele mai comode să nu se mai vaccineze, din cauza umblăturii pe care ar avea-o pentru a se vaccina. Mai mult, aceştia ar trebui să scoată şi câteva zeci de lei din buzunar, asta pentru că vaccinul nu mai este gratuit, ci doar compensat, pentru majoritatea populaţiei.

Apropierea sezonului rece a făcut ca deja, majoritatea farmaciilor din ţară să îşi facă stocuri de vaccin gripal. Campania de vaccinare antigripală se desfăşoară, însă, mai greoi după ce, de anul trecut, a fost schimbat complet modul în care doritorii se pot vaccina. Primii care se interesează de vaccin sunt, ca întotdeauna, şi cei care sunt mai expuşi la boală. Cu toate acestea, ei nu pot achiziţiona direct, ci le trebuie o reţetă.

Citește și: CJUE: Executarea unei hotărâri prin care s-a dispus plata de despăgubiri exagerate pentru un jurnalist poate fi refuzată dacă încalcă libertatea presei

Pacienții trebuie să ceară rețetă pentru vaccinul gripal

„Au început în special pacienții vârstnici să întrebe în farmacii dacă vaccinul a apărut, într-adevăr, noi avem deja vaccinul în frigider. Avem, dar încă n-au apărut prescripțiile. Așteptăm să vină. Pacienţii îl primesc destul de repede. În 24 de ore vaccinul este în farmacie”, a precizat farmacist Adina Munteanu.

Unii pacienţi se plâng şi de faptul că medicul de familie nu le recomandă vaccinare, însă este important de ştiut că pacientul îi poate cere medicului să îi prescrie reţeta cu vaccinul gripal.

„Cererea este sporadică nu este o cerere mare, există pacienți care se interesează cu titlu informativ. Deci medicul verifică starea de sănătate, dar este recomandat ca și populația să se vaccineze antigripal, să se adreseze medicului de familie și medicul după evaluarea stării de sănătate prescrie pacientului care cere acel produs, deci nu vaccinul antigripal. Cererea de vaccin antigripal nu vine de la medic către pacient, ci de la pacient către medic, medicul poate doar să-i sugereze că ar fi bine, având în vedere starea de sănătate, afecțiuni cronice, bolnavi imuno-depresați, copii, gravide”, a precizat farmacist Maricica Cazacu, președinte colegiul farmaciștilor Botoșani.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Amestecul lui Hodorkovski. De ce nu face față Geoană

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste patru mii de locuințe din Galați, afectate de inundațiile din septembrie

Peste patru mii de locuințe din Galați au fost...

Expoziția „Locuri și stări” a pictorului Ion Sirota, deschisă la Casa Avramide din Tulcea

Expoziția de pictură „Locuri și stări” a artistului Ion...

Cele mai bune documentare românești, prezentate la Astra Film Festival 2024 | Mesagerul de Sibiu

Cele mai bune documentare românești vor fi prezentate la...

Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul de Garanție-Returnare la Iași | Ziarul de Iași

Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul...