Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah au explodat | The Epoch Times

Data:

spot_img

Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah au explodat. Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 2.750, inclusiv luptători Hezbollah, medici şi trimisul Iranului la Beirut, au fost rănite marţi, când pagerele pe care le folosesc pentru a comunica au explodat în Liban, au declarat surse de securitate şi ministrul libanez al sănătăţii.

Ministrul libanez al informaţiilor, Ziad Makary, citat de Reuters, a declarat că guvernul a condamnat detonarea pagerelor drept o „agresiune israeliană”. Hezbollah a acuzat, de asemenea, Israelul pentru exploziile pagerelor şi a declarat că acesta va primi „pedeapsa meritată”.

Citește și: Franța, Germania și România își reafirma sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Armata israeliană a refuzat să comenteze evenimentele. Un oficial Hezbollah, vorbind sub rezerva anonimatului, a declarat că detonarea pagerelor a fost „cea mai mare încălcare a securităţii” la care a fost supus grupul în aproape un an de conflict cu Israelul.

Şeful Hezbollah nu a fost rănit

Israelul şi organizaţia Hezbollah, susţinută de Iran, sunt angajate într-un război transfrontalier de la izbucnirea războiului din Gaza în octombrie anul trecut, în cea mai gravă escaladare de acest fel din ultimii ani.

Citește și: Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Hezbollah a confirmat într-o declaraţie moartea a cel puţin trei persoane, inclusiv doi dintre luptătorii săi. A treia persoană ucisă a fost o fată, a precizat organizaţia, adăugând că se desfăşoară o anchetă privind cauzele exploziilor. Şeful Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, nu a fost rănit în explozii, a declarat grupul.

Valul de explozii a durat aproximativ o oră după detonările iniţiale, care au avut loc în jurul orei locale 15:45 (13:45 GMT). Nu a fost imediat clar cum au fost detonate dispozitivele.

Ministerul libanez de Externe a descris exploziile drept o „escaladare israeliană periculoasă şi deliberată”, despre care a spus că a fost „însoţită de ameninţări israeliene de extindere a războiului către Liban pe scară largă”.

Continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/  AKuptsova)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...