luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVal de pensionări în Justiție: 45 de judecători cer eliberarea din funcții

Val de pensionări în Justiție: 45 de judecători cer eliberarea din funcții

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât azi să înainteze către Președintele României propunerile privind pensionarea a 45 de judecători, dintre care 12 sunt din Dol.

Valul de pensionări vine în contextul în care ministrul Justiţiei, Stelian Ion, și-a manifestat intenţia de a se majora vârsta de pensionare în cazul magistraţilor.

Pe 12 ianuarie că şi-au depus cereri de pensionare alți 27 de judecători şi 11 procurori până la acea dată. Declaraţia ministrului Justiţiei din 7 ianuarie, în care retracta afirmaţiile referitoare la vârsta de pensionare, nu au avut efectul de a stopa valul de pensionări.

Printre cei care se pensionează se numără şi cunoscutul judecător de la ÎCCJ Horia Şelaru, fost procuror DNA, fost consilier al lui Kovesi. În unele instanţe, pensionările vor lăsa un volum de muncă enorm pentru cei rămaşi, cu riscul blocării activităţii, după cum remarcau şi judecătorii din CSM în şedinţa din 14 ianuarie.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE