Valentin Naumescu: „Șoșoacă e un produs al presei românești. Acum s-a dus să-și verse mizeriile în Parlamentul European!” | Aktual24

Data:

spot_img

Valentin Naumescu, expert în relații internaționale, explică cum lucrurile se deteriorează după intrarea Dianei Șoșoacă în Parlamentul European. Există multe dificultăți și provocări momentan insurmontabile pentru societatea democratică din care, din fericire, țara noastră încă face parte.

Expert în relații internaționale, fost diplomat, autor de carți, invitat să predea la universități străine, profesorul Naumescu află de la taximetriști și de la frizeri cum stă treaba cu geopolitică internațională. Bineînțeles, totul e simplu, accesibil, la un clic distanță pe TikTok, YouTube ori Facebook, la mijloc sunt conspirații, interese mari, America e de vină pentru război și pentru tot. Profesorul nu pare convins, rămâne cu dilemele lui. Știe că lucrurile sunt mai complicate decât atât.

Dialogul cu jurnalistul aktual24.ro are puține raze de soare. Suntem într-una din marile răspântii ale istoriei, spune profesorul Naumescu, cel care în ultimele săptămâni a anticipat cu precizie atât evenimentele de la alegerile anticipate din Franța, cât și retragerea lui Biden din cursa pentru președinție în SUA.

Citește și: Forumul Judecătorilor din România (AFJR) renunță la dialogul cu Comisia Europeană pe care o acuză de înțelegeri politice

Avem și război cu tancuri și tunuri, cât și un război cultural și civilizațional

În acest moment, analizele sunt foarte greu de făcut. Suntem în momentul în care se schimbă ordinea mondială. Cea veche, postbelică, încă nu s-a destrămat, iar cea nouă încă n-a apărut. Nu știm ce va fi. Un fior se poate strecura pe șira spinării când profesorul spune că au vorbit Rusia, UE și SUA, dar nu încă și China, iar în următorii 5-10 ani trebuie să ne așteptăm la „evoluții importante“ în privința Taiwanului.

Suntem în plin război, chiar dacă românii încă nu-și dau seama de asta. Avem și război cu tancuri și tunuri, clasic, în Ucraina – și vom avea și-n alte părți, avertizează Valentin Naumescu –, dar mai avem și un război cultural și civilizațional, pentru mințile oamenilor. Baza societății se clatină sub loviturile conspiraționismului, ale explicațiilor facile, ale manipulărilor.

Cazul Șoșoacă e de manual. Produs al presei românești, după 4 ani de scandal în Parlamentul României, aceasta a ajuns să-și verse mizeriile acum în Parlamentul European. Mediatizată excesiv, ea singură a ajuns să ia 5%, în timp ce un partid cu oameni civilizați și bine pregătiți, precum REPER, a luat doar 3%. În ce lume trăim?

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Mai mulți medici au demisionat de la Spitalul Județean din Oradea. Răspunsul instituției: „starea de incompatibilitate cu funcția” | Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related