Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a prezentat marți noutățile privind derularea procesului de vaccinare. Printre acestea se numără posibilitatea realizării programărilor direct la centrul de vaccinare și imunizarea cu sprijinul echipelor mobile.

Vaccinarea se va putea realiza: prin intermediul medicilor de familie; prin centre mobile și cu echipe mobile; în cadrul operatorilor economici, în centre care vor fi amenajate în unitățile proprii sau prin arondarea operatorilor cu număr mic de angajați la centrele funcționale; în spitalele non-COVID, pentru pacienții internați cu boli cronice.

“De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile și cu sprijinul echipelor mobile, în primele 14 județe din țară. Vor fi deschise centre mobile în 7 județe: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu. În celelalte, acolo unde există spații adecvate, vor fi alocate doar echipe mobile”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Primul centru de tip drive-through, la Deva

Centrele de tip drive-through urmează să fie operaţionalizate.

“Chiar la sfârșitul acestei săptămâni, probabil la Deva, în judeţul Hunedoara, va fi primul centru de tip drive-through din România care va avea activitate de vaccinare”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Noi modalități de programare

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că se are în vedere, în perioada următoare, vaccinarea în spitalele de tip non-COVID, în care sunt internați pacienți cu boli cronice și că, în curând, vor fi implementate noi modalități de programare pentru vaccinare.

“Va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call-center, direct în centrul de vaccinare, fără să existe nevoia creării unui cont în platformă. O altă modalitate va fi ca o persoană sau mai multe să se programeze direct la centrul de vaccinare”, a mai spus Gheorghiță.

Este vorba, în mod deosebit, de persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare: “se trec pe listă exact în respectivul centru, stabilindu-se și ziua în care trebuie să se prezinte pentru vaccinare”.

RO Vaccinare. Vaccinarea se va putea realiza prin intermediul medicilor de familie; prin centre mobile și cu echipe…

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 20 aprilie 2021
partajează acest articol:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.