Valori de E-coli de 100 de ori mai mari decât cele raportate de DSP pe litoralul românesc | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Valori de E-coli de 100 de ori mai mari decât cele raportate de DSP pe litoral. După investigația Info Sud-Est și Press One, DSP Constanța nu a comentat rezultatele testelor, dar au avertizat publicul printr-un comunicat să evite îmbăierea pe plaja de la Corbu.

PressOne și Info Sud-Est au testat calitatea apei din 4 stațiuni de pe litoralul românesc. În plin sezon, zeci de mii de oameni fac baie în apele Mării Negre, unde pot ajunge, din deversări și ape contaminate de la diverși operatori de turism de masă, substanțe periculoase sau bacterii.

Am descoperit valori și de o sută de ori mai mari decât cele raportate de DSP în aceeași perioadă și de trei ori mai mari decât limitele admise de lege.

În urma solicitărilor PressOne și Info Sud-Est, DSP Constanța a refuzat să comenteze rezultatele testelor, dar a ieșit cu un comunicat de presă în ziua următoare, azi, 2 august 2024, în care avertizează publicul să evite îmbăierea pe plaja de la Corbu. 

Citește și: Victor Ciutacu a făcut o serie de declarații controversate la adresa victimelor lui Alfred Bulai | The Epoch Times

DSP trebuie să monitorizeze apa pe toată perioada sezonului estival

Teoretic, Direcția de Sănătate Publică (DSP) monitorizează constant calitatea apei Mării Negre pe toată durata sezonului estival și publică periodic rapoarte cu rezultatele respectivelor teste.

Pentru ca apele să fie potrivite pentru îmbăiere, concentrația de E-coli și enterococi depistată trebuie să se încadreze în valorile stabilite de directiva europeană 2006/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 februarie 2006 privind gestionarea calității apei pentru scăldat, aplicată, în România, prin hotărârea nr. 546/2008 privind gestionarea calităţii apei de îmbăiere.

Continuarea, în Infosudest.ro

Citește și: Vor începe noi lucrări de construcție pentru o antenă GSM în Oprești | Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro

PressHub.ro a avut curiozitatea jurnalistică să verifice și să...

CNI construiește sedii de primării și repară biserici cu banii statului

Mult discutata reorganizare teritorială mai are de așteptat, localitățile...