luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVALUL 3 | 1 din 4 persoane care ajung la Urgențe cu...

VALUL 3 | 1 din 4 persoane care ajung la Urgențe cu COVID-19 au nevoie de ventilație mecanică

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași au remarcat în ultimele trei zile o creștere îngrijorătoare a cazurilor de suspecți COVID-19 care ajung în stare gravă la spital. În ultimele două gărzi, în Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), au venit câte 40 de suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 pe zi.

În urma testării, jumătate au fost confirmați pozitivi, iar 25% dintre acestea au fost cazuri grave, aproximativ unul din patru pacienți având nevoie de ventilație mecanică. Pacienții care au ajuns în stare gravă au vârste cuprinse între 36 și 86 de ani.

Mai grav este că pentru un bărbat care a avut nevoie de Terapie Intensivă nu s-a găsit pat liber nicăieri în județ, medicii căutând în continuare un loc unde să fie internat.

„Aceasta a fost situația ultimelor două gărzi: am avut zilnic 40 de prezentări de suspecți dintre care jumătate s-au confirmat și un sfert au avut nevoie de ventilație mecanică. În ultima perioadă am tratat și trei-patru astfel de pacienți până s-au găsit locuri, acum am reușit să găsim pentru restul, dar mai există un pacient”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Medicii spun că gravitatea cazurilor este dată de faptul că oamenii amână prezența la spital și vin atunci când deja starea lor este agravată.

De asemenea, deși sunt 48 de paturi ATI în întreg județul, acestea sunt în mod constant ocupate, în fiecare zi fiind depistate tot mai multe cazuri noi. Ieri a fost înregistrat un număr record de infectări, fiind vorba despre 314 cazuri noi, iar de mâine municipiul Iași urmează să intre în scenariul roșu, incidența fiind mai mare de 3 la mie. 

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE