Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în redacția Alba24.
Ministrul Muncii a explicat de ce a fost introdusă în lege corelarea vârstei de pensionare cu speranța de viață.
„Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește”, este o declarație surprinzătoare a Simonei Bucura-Oprescu.
Legătura cu speranța de viață
„Există îngrijorare în România legată de creșterea vârstei la care se va pensionarea. Cum se va face acest lucru în viitor și cum va fi corelată cu creșterea speranței de viață?” a fost întrebată Simona Bucura–Oprescu.
Citește și: Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată
Principalele declarații ale ministrului Muncii, la Alba24 (de la minutul 5:40):
„În primul rând trebuie să știți că aceasta este o garanție că vârsta la care se face pensionarea în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare.
Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață.
Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește.
Singura vârstă de pensionare care crește este, în baza noii legi, este cea pentru femei, dar care, a fost o condiție la impuse și nu la liber-alese.
A fost deja o condiționalitate care a venit din PNRR-ul negociat de guvernele de dreapta din 2021, pe care noi am îndulcit-o pentru românce, cu cele două măsuri complementare.
Am echilibrat prin perioada de creștere copil, stagiul de cotizare contributiv, respectiv pentru fiecare copil se reduce vârsta de pensionare cu șase luni.
VIDEO și declarații complete, în Alba24!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: alba24.ro)
in sfarsit, o idee rezultata, in facy consuma mult mai mult, de unde imprumuturile uriase(interne si externe) care face sens, ori chiar mai si gandesc si astia, ori imi urmaresc postarile mele, ceva timp in urma spuneam ca o crestere a varstei de pensionare, ar insemna un adevarat genocid, atata vreme cat aceasta speranta este cum este si -in plus, explicam- o tara care vrea sa faca acest lucru trebuie sa aiba un sistem medical excelent, care nu poate deriva decat dintr-o economie puternica , judicios diriguita, lucru total inexistent in Romania, economia romaneasca este facuta (peste 75%) de multinationale, iar imensa clasa parazitara – politic, armata, parte din administratie, popime si clientela politicului – consuma mai toata plus valoarea , de fapt consuma mult mai mult , de unde imprumuturi(interne si externe) exorbitante , care vor duce la un colaps comparabil cu cel ceausist….Pe realele posibilitati ale tarii, romanii ar trebui sa se pensioneze la max. 60 ani, insa trebuie platite salarii de nababi la cine „munceste” la stat si pensii speciale, nu ?!