Vasile Dîncu, elevilor de la Colegiul Militar Breaza: România are corupţie, uneori o să vedeţi că, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii

Data:

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, le-a spus elevilor, la ceremonia de organizată vineri cu prilejul împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, că „România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte pot să ţi-o ia în faţă idioţii”, el transmiţându-le copiilor că ei pot schimba România.

Dîncu le-a spus viitorilor militari că nu trebuie să justifice acţiunile lor prin faptul că se află într-un sistem constrângător. „Marja de libertate ţi-o construieşti singur şi orice sistem, cât vi s-ar părea vouă că este un sistem de constrângător, are o spărtură, iar voi puteţi să faceţi o spărtură în zidul care vă opreşte”, le-a transmis ministrul elevilor militari.

Ministrul Apărării s-a adresat elevilor Colegiului Militar din Breaza în calitate de ministru, dar şi în calitate de profesor şi sociolog. „(…) Dragii mei, România nu este perfectă, România are corupţie, uneori o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte pot să ţi-o ia în faţă idioţii. Dar este locul cel mai potrivit pe care trebuie să-l schimbaţi, este locul cel mai potrivit să vă aduceţi contribuţia ca în fiecare zi să fie România diferită. România viitorului este a voastră, România viitorului trebuie să v-o construiţi, până la urmă, singuri”, le-a spus Dîncu elevilor, în calitate de profesor, potrivit NEWS.RO.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă să cedeze | DW

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă...

Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400 | Aktual24

Iranul ar urmă să primească săptămâna viitoare primul lot...

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...