joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVasile Popovici: "S-au găsit cozi de topor care să-l invite pe George...

Vasile Popovici: „S-au găsit cozi de topor care să-l invite pe George Simion, șeful unui partid de legionari sadea, și ne obligă pe noi să-l primim cum se cuvine pe acest provocator nemernic. „

Anunțarea vizitei unora dintre liderii AUR la Timișoara generează nemulțumiri profunde în rândul celor atașați de amintirea Revoluției Române. Printre aceștia se numără și profesorul Vasile Popovici de la Universitatea de Vest din Timișoara, care își exprimă pe Facebook nemulțumirea și chiar revolta legată de vizita șefului „unui partid de legionari sadea” în ziua în care timișorenii comemorează prima zi de proteste din 89.

„Mâine, 16 decembrie, e o zi importantă pentru revoluția de la Timișoara. E prima noastră zi de proteste din 89, fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănțuire logică de evenimente înălțătoare, tragice și finalmente triumfătoare.


Ideea că la acest moment, confiscat deja de niște organizatori ce nu au nimic de-a face cu 16 decembrie 1989, s-au găsit cozi de topor care să-l invite pe George Simion, șeful unui partid de legionari sadea și unde se regăsesc și doi ofițeri implicați în reprimarea revoluției, ne obligă pe noi timișorenii să-l primim cum se cuvine pe acest provocator nemernic.


Locul lui nu-i aici și încă mai puțin într-o zi simbolică. În 16 decembrie naționalismul lui Ceaușescu, al cărui continuator e chiar acest individ și toată banda lui de strânsură, s-a clătinat sub prima lovitură a Timișoarei.


Am învins fiindcă timișorenii nu au crezut în chemările naționalismului șovin, am învins fiindcă aici toate naționalitățile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce reprezintă partidul lui George Simion. Venirea lui e o provocare și o profanare pe care nu trebuie să le acceptăm cu nici un chip.”, a notat profesorul Popovici pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE