sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterVela: "Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să...

Vela: „Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis sâmbătă, pe Facebook, că autorităţile nu vor permite ca „grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv”.

Mesajul ministrului vine după scandalul izbucnit vineri, când mai mulţi suporteri stelişti au fost conduşi la secţie după ce au lovit doi jandarmi care interveniseră în conflictul lor cu suporterii dinamovişti, cu ocazia partidei de fotbal dintre Steaua şi Dinamo.

„Meciul dintre Dinamo 2 şi CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură şi frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter îşi susţine echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuţite şi pregătit de a crea dezordine socială şi haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezenţa acelor suporteri, în zona Ştefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă.
Singurul motiv erau luptele de stradă şi dezordinea, pentru a-şi consacra poziţia de lideri în rândul huliganilor. Prezenţa Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială. A fost o măsură preventivă, de a contracara orice formă de violenţă stradală.În momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona staţiei de metrou, agresând doi jandarmi şi ameninţând alţi oameni, forţele de ordine nu au avut altă soluţie decât de a interveni ferm şi de a extrage din public persoanele violente. În acea zonă se aflau familiile, copiii şi prietenii noştri”, a punctat Vela pe Facebook.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE