Veneția limitează grupurile de turiști și interzice megafoanele. Astfel, vor fi permise doar grupurile de maxim 25 de persoane, în cel mai recent efort al său de a combate turismul de masă.
De asemenea, grupurilor le va fi interzis să se oprească pe străzile înguste, pe poduri sau în pasaje.
Noile reglementări, care restricționează și mai mult activitățile turistice în orașul supraaglomerat, vor intra în vigoare în centrul istoric, precum și pe insulele Murano, Burano și Torcello în iunie 2024, se arată într-o declarație de pe site-ul orașului Veneția, citat de CNN.
„Grupurile nu pot depăși 25 de persoane, adică jumătate din pasagerii unui autocar turistic. De asemenea, va fi interzisă utilizarea portavocilor care pot provoca confuzie și deranj”, se arată în comunicat.
Totuși, rezoluția trebuie să fie aprobată și de Consiliul Municipal înainte de a fi pusă în aplicare.
Citește și: Top 50 cele mai bune restaurante ale lumii. Țara cu cele mai multe în clasament
Veneția limitează grupurile de turiști
Consilierul pentru securitate Elisabetta Pesce a descris această dezvoltare ca fiind „o măsură importantă care vizează îmbunătățirea gestionării grupurilor”, precum și „promovarea turismului durabil și garantarea protecției și siguranței orașului”.
Muzeele din Veneția limitează deja grupurile la 25 de persoane.
Simone Venturini, consilierul pentru turism al orașului, a declarat că această măsură face parte dintr-un cadru mai larg de intervenții menite să îmbunătățească gestionarea turismului în Veneția, realizând un echilibru mai bun între nevoile locuitorilor și cele ale vizitatorilor.
Noile reguli vor intra în vigoare la două luni de la introducerea unei taxe de vizitare experimentale de 5 euro (5,40 dolari) pentru vizitatorii de o zi în oraș.
De asemenea, acestea vin după ce Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a recomandat în iulie 2023 ca Veneția să fie adăugată pe lista de pericol pentru patrimoniu.
Citește și: Turismul de dezastru. Excursii în localitățile inundate din Germania
UNESCO a cerut guvernului italian să „asigure cea mai mare dedicare” pentru a rezolva „problemele de lungă durată” din oraș.
Populara destinație turistică se luptă de ani de zile cu prea mulți vizitatori și cu efectele schimbărilor climatice.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!