luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVentilatoare anti-COVID de două ori mai scumpe de la Dan Gorgan, prietenul...

Ventilatoare anti-COVID de două ori mai scumpe de la Dan Gorgan, prietenul lui Raed Arafat

20 de ventilatoare medicale chinezești au fost cumpărate la preț dublu de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) de la firma Deltamed, patronată de Dan Gorgan, un apropiat al secretarului de stat Raed Arafat. Deși, oficial, Arafat nu conduce ONAC, decide ce se ia.

Alte 300 de ventilatoare au fost cumpărate la prețuri de aproape patru ori mai mari de la General Electric Medical Systems.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate nu este la prima achiziție controversată. În aprilie 2020, ONAC a semnat două contracte cadru pentru achiziționarea unor ventilatoare medicale de la două firme înregistrate în Coreea de Sud și Elveția. Inspectoratul pentru Situații de Urgență, condus de generalul Dan Paul Iamandi, a plătit fără clipească celor două firme avansuri de 2,45 milioane USD, respectiv 1,935 milioane euro în baza contractelor cadru.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE