Verdict pentru stomatologii care au dat șpagă la rezidențiat. Ce pedepse au primit

Data:

Tribunalul Galați a pronunțat o primă condamnare în dosarul în care mai multe cadre didactice și studenți de la Facultatea de Medicină a Universității ”Dunărea de Jos” au fost acuzați de luare de mită, trafic de influență, folosirea de informații care nu sunt destinate publicității, complicitate la trafic de influență și dare de mită. DNA a trimis în judecată, anul trecut, patru persoane, toate scăpând cu pedepse sub supraveghere și amenzi.

Atât cadrele didactice care au primit mită și au folosit informații nedestinate publicității, furnizând subiectele de concurs candidaților ”darnici”, cât și beneficiarii ”bunăvoinței” profesorilor, au primit pedepse cu închisoarea. Toți le vor executa însă în regim de suspendare, ceea ce înseamnă că nu vor sa nicio zi după gratii. În schimb, vorba de plătit amenzi, iar în unele cazuri, nu vor avea voie să exercite profesia în legătură cu urcare au comis faptele.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ai poliță RCA la Euroins

Șirul condamnărilor

Lista condamnaților în acest dosar este deschisă de președintele comisiei de rezidențiat la specializarea „Stomatologie”, care a primit o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, amendă penală de 22.000 lei și interzicerea mai multor drepturi, printre care și cel de a deține orice funcție în învățământul universitar public sau privat pe o perioadă de 1 ani de la ispășirea pedepsei. Ea a fost găsită vinovată de luare de mită, trafic de influență și divulgarea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Continuarea, în Viața Liberă!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România nu vrea să riște un conflict deschis cu China și evită orice fel de contact cu Taiwan

În ultimii ani, România a răcit relațiile economice cu...

Locuri de muncă vacante în Europa: cele mai multe, pentru muncitori și în sectorul HoReCa

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei...

P de la Publicitate. Despre jurnaliștii care își vând credibilitatea

Publicul ar trebui să știe ce anume este contribuție...

Profesor universitar: „Militarii din Marea Britanie ies la pensie la 60 de ani”

Bogdan Glavan, profesor universitar de economie, face o comparaţie...