Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” | Bihoreanul

Data:

spot_img

Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” va avea loc vineri, 12 iulie, de la ora 17:00, într-o sală de la parterul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea.

Numeroase obiecte care i-au aparţinut domnitorului Alexandru Ioan Cuza vor ajunge în oraș.

Printre altele, vor putea fi admirate tunica de ofiţer de lăncieri care i-a aparţinut lui Cuza, celebrul portret oficial pictat de Carol Popp de Szathmari, sabia de onoare a domnitorului, dăruită de districtul Râmnicu Sărat în 1863, sau bicornul original din uniforma acestuia.

Citește și: Ziua Rozelor. Aranjamente inedite de flori și o paradă specială, în locul unde se cultivă cei mai mulţi trandafiri din România | FOTO

Scrisori, ceasuri, bijuterii, tabachere și fotografii

De asemenea, vizitatorii vor descoperi obiecte personale de-ale domnitorului, cum ar fi ceasuri, bijuterii, tabachere, o servietă, un tac de billiard sau un breloc din aur cu tipar sigilar din 1862, dar şi scrisori, sigilii, fotografii, bijuterii şi o lampă ce i-au aparţinut Doamnei Elena Cuza.

Expoziţia mai cuprinde decoraţii româneşti şi străine, fotografii, picturi, cărţi poştale, tipărituri, portrete ale Doamnei Elena Cuza, piese de mobilier şi documente legate de marile reforme ale lui domnitorului, cum ar fi Circulara despre Legea Rurală.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Vor mai fi expuse şi decoraţii româneşti şi străine, fotografii, litografii şi picturi, cărţi poştale, tipărituri, piese de mobilier (inclusiv un fotoliu care a aparţinut domnitorului) sau documente legate de marile reforme ale lui Cuza.

Se vor regăsi în vitrine şi mărturii legate de moartea domnitorului român, cum ar fi tricolorul îndoliat folosit la înmormântare sau o broşură cuprinzând programul ceremoniei respective.

Continuarea în Bihoreanul

Citește și: Pianistul Thurzó Zoltán, un nou record mondial. A cântat la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” )

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related