Versiunea oficială a morţii lui Navalnîi, contestată de văduvă | The Epoch Times

Data:

spot_img

Versiunea oficială a morţii lui Navalnîi, contestată de văduvă. Iulia Navalnaia a primit o scrisoare prin care este informată că nu există motive pentru deschiderea unei anchete în cazul morții soțului său.

Soţia regretatului disident rus Alexei Navalnîi a declarat joi că anchetatorii i-au spus că moartea acestuia într-o colonie penitenciară din Arctica, în februarie, a fost cauzată de o „asociere de boli” – o concluzie pe care văduva a respins-o ca fiind absurdă, potrivit Reuters, menționează The Epoch Times-Romania.

Iulia Navalnaia a declarat că va solicita o anchetă penală în legătură cu moartea soţului său, pe care o consideră o crimă, şi că echipa lui Navalnîi va continua să efectueze propria anchetă.

Reamintim că Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit subit pe 16 februarie, lipsind opoziţia rusă de cel mai carismatic şi popular lider al său.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

El ispăşea pedepse totalizând mai mult de 30 de ani pentru acuzaţii despre care spunea că au fost falsificate pentru a reduce la tăcere criticile sale la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin.

Iulia Navalnaia contestă varianta oficială

Kremlinul a respins cu fermitate acuzaţiile susţinătorilor săi că Putin ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi.

Pe reţelele de socializare, Iulia Navalnaia a publicat o copie a unei scrisori oficiale de trei pagini pe care a primit-o săptămână trecută, în care se afirmă că nu există circumstanţe penale în legătură cu moartea soţului său şi, prin urmare, nu există motive pentru deschiderea unei anchete.

Citește și: Ofensiva Ucraineană în Kursk: Avansări Strategice în Rusia

Scrisoarea a fost semnată de Alexander Varapaiev, acelaşi ofiţer de investigaţii care, potrivit lui Iuliei Navalnaia, a refuzat iniţial să predea trupul soţului său mamei lui dacă aceasta nu era de acord să fie înmormântat în secret – o cerere respinsă de Navalnaia.

Scrisoarea spunea că lui Navalnîi i s-a făcut rău brusc în timp ce se plimba prin curtea închisorii şi a fost dus la o unitate medicală unde personalul a încercat fără succes să îl salveze cu „masaj cardiac indirect şi respiraţie artificială”. A fost trimisă o echipă de urgenţă care, de asemenea, nu a reuşit să îl resusciteze.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia și SUA | Aktual24

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia...

Inginerii de la NASA pornesc propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1 | Aktual24

Inginerii de la NASA pornesc cu succes propulsoare nefolosite...